Skip to content
Politică

TVR spulberă așteptările microbiștilor: „Nu aveam bani să transmitem Euro 2016”

Preşedintele director general interimar al TVR, Irina Radu, a transmis, luni, o scrisoare conducerii Parlamentului, în care atrage atenţia că televiziunea ar putea să nu transmită la vară Campionatul European de Fotbal, neavând fondurile necesare pentru a achiziţiona drepturile TV.

În scrisoarea înaintată conducerii Parlamentului, şi care va fi discutată în această după-amiază, Irina Radu susţine că SRTv „face eforturi uriaşe pentru a supravieţui”.

„În acest moment, TVR este la un pas de intrare în blocaj, afectând exercitarea misiunii sale publice şi dreptul constituţional al românilor la informare”, se arată în scrisoare. Potrivit directorului general interimar al Televiziunii, transmiterea Campionatului European de Fotbal din 2016 este un „obiectiv strategic” al TVR, „mai ales că echipa naţională a României este calificată”, însă situaţia financiară a Televiziunii publice nu permite această investiţie.

Irina Radu arată că TVR a transmis, în ultimele luni, mai multe solicitări şi propuneri autorităţilor, însă nu au obţinut niciun sprijin, informează observatorulph.ro.

„Având în vedere termenul limită până la care putem prezenta oferta finală – 27 noiembrie a.c., Comitetul Director a decis, în şedinţa din 26 noiembrie, să înainteze firmei CAA Eleven (deţinătorul drepturilor TV – n.r.) o propunere financiară în concordanţă cu situaţia economică a societăţii, fără a îndeplini cerinţele cumulative impuse de deţinătorul de drepturi. În aceste condiţii, vă aducem la cunoştinţă că achiziţionarea Campionatului European de Fotbal 2016 de către TVR este un demers greu de realizat”, se arată în scrisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *