Skip to content
Sport

U.Craiova – FC Botoșani, primul meci din Liga 1 după pauza provocată de Covid-19, amânat după ce a fost depistat un caz de coronavirus

Inquam Photos / Alberto Groşescu
" "

Dr. Petre Răduceanu, medicul echipei de fotbal FC Botoșani, a fost confirmat cu COVID-19, joi. Prin urmare, meciul dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani, prima partidă din Liga 1 a României după pauza provocată de pandemia de coronavirus, se amână.

Nu am niciun simptom. Mă simt foarte bine. Am fost testat, la un loc cu toată echipa, așa cum prevede regulamentul, iar apoi am fost informat că sunt pozitiv. Vom vedea care sunt următorii pași, cei de la DSP vor decide”, a afirmat medicul, potrivit Monitorul de Botoșani.

" "

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a oferit o primă reacție pe această temă, prin vocea secretarului general Justin Ștefan, care a anunțat că meciul va fi amânat oficial pentru o dată ulterioară.

Ce s-a întâmplat și la Dinamo, se întâmplă și aici. Pregătim adresele către cele două cluburi, Craiova și Botoșani, și spunem că partida va fi amânată pentru o dată ulterioară. Se deschide o anchetă epidemiologică, DSP stabilește cu ce persoane a intrat în legătură medicul. Acele persoane intră în carantină 14 zile, indiferent de regulamentele Federației sau de Ordinul Ministerului. Testarea de peste 5 zile va edifica doar dacă acei oameni sunt pozitivi. Testul făcut înainte, spun autoritățile medicale, că e irelevant acum. Acum se analizează dacă vor fi izolați la Craiova, unde se află acum, sau la Botoșani”, a declarat Justin Ștefan la Fotbal European, de la Digi Sport.

Primul caz confirmat de COVID-19 din România a fost depistat tot joi, când magazionerul clubului FC Dinamo București a fost și el testat pozitiv pentru noul coronavirus. În aceste condiții, LPF anunța că meciurile „alb-roșilor”, inclusiv cel cu Chindia de sâmbătă, sunt suspendate până la finalizarea anchetei epidemiologice, informează b1.ro.

LPF ține să informeze că astăzi, 11.06.2020, la ora 10:39, persoana responsabilă cu verificarea respectării prevederilor Ordinului comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății nr. 601/971/2020 din cadrul clubului FC DINAMO 1948 București ne-a transmis faptul că o persoană din cadrul clubului a fost depistată pozitiv la cea de a patra testare COVID 19. Având în vedere prevederile legale și regulamentare este necesară păstrarea anonimatului acestei persoane. LPF va respecta prevederile legale stabilite de ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului si Ministerul Sănătății și până la finalizarea anchetei epidemiologice în acest caz, va opri desfășurarea meciurilor care implică clubul FC Dinamo 1948 București”, arată comunicatul LPF.

Există suspiciuni și la FCSB, în condițiile în care Teia Sponte, vărul lui Gigi Becali și unul dintre oamenii de încredere al finanțatorului din Pipera, a fost diagnosticat cu aceeași boală infecțioasă.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *