Skip to content
Economie Societate

Uber atrage 1 miliard de dolari pentru a dezvolta sectorul maşinilor fără şofer

Uber a atras 1 miliard de dolari de la investitori pentru divizia dedicată dezvoltării mașinilor fără șofer, Uber Advanced Technologies, pe care compania a decis să o separe într-o entitate de sine stătătoare.

Investitorii sunt producătorul auto nipon Toyota, producătorul japonez de componente Denso și fondul de investiții al SoftBank, Vision Fund. Potrivit Uber, acest parteneriat va accelera dezvoltarea și adoptarea automobilelor fără șofer și a serviciilor de ride-sharing cu mașini autonome, informează profit.ro.

Parteneriatul Uber-Toyota în domeniul mașinilor autonome a început în 2016. Cei doi jucători au decis integrarea tehnologiilor pentru a grăbi dezvoltarea mașinilor autonome, automobilele fără șofer ale Toyota urmând să fie, pe viitor, folosite de Uber pentru servicii de transport de persoane. Anul trecut, producătorul auto a investit 500 de milioane de dolari în Uber Technologies.  Noua investiție vine cu puțin timp înainte de listarea Uber, anticipată în următoarele săptămâni, și urcă valoarea Uber Advanced Technologies la peste 7 miliarde de dolari. În urma ofertei publice inițiale, compania vrea să atragă circa 10 miliarde de dolari, la o evaluare de circa 100 de miliarde de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *