Skip to content
Cluj Economic Știri

Uber pierde o luptă importantă în războiul cu taximetriştii. Sentinţa este executorie

Compania americană Uber a pierdut în tribunalul Cluj-Napoca și apelul în procesul cu taximetriștii și nu mai are voie să deruleze „practici de concurență neloială” în acest oraș, decizia judecătorilor fiind definitivă și executorie.

Dispune încetarea și interzicerea practicilor de concurență neloială desfășurate de pârâta S.C. U.S.R. S.R.L. (Uber Systems Romania – n.r.) constând în furnizarea de servicii de suport referitoare la verificarea documentației prezentate de furnizori și a stării autovehiculului, precum și în sesiuni de informare a furnizorilor care doresc să utilizeze aplicația UBER, toate în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza Municipiului Cluj Napoca„, este decizia instanței, care poate reprezenta un precedent extrem de important cu efecte ce pot fi extinse la nivel național în caz de procese similare, scrie profit.ro.

În motivare se arată că intermedierea pe care Uber, prin aplicația de profil, o realizează între clienți și șoferii care transportă fără autorizație persoane reprezintă concurență neloială pe piața transporturilor publice de persoane, în condițiile în care compania încasează venituri tocmai în urma efectuării transportului, fiind indiferent titlul sub care se face încasarea (tarif utilizare aplicație).

Procesul a fost intentat de Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania, pe ideea de „acțiune în concurență neloială”, “Trebuie menționat că activitatea furnizorilor Uber deturnează o parte din clientela serviciilor de taximetrie, fără a respecta regulile aplicabile acestor servicii. Faptul că, potrivit Legii 38/2003, administrația publică locală limitează numărul autorizațiilor taxi, nu justifică activarea pe această piață fără respectarea cadrului legal aplicabil”, se arată în document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *