Skip to content
Internațional

Uber se va retrage din Austria dacă va fi supusă unor reglementări referitoare la preţuri similare celor pentru taximetrişti

www.businessofapps.com

Compania de ride-hailing Uber Technologies a avertizat marţi că se va retrage din Austria dacă va fi adoptată o nouă lege care ar supune compania aceloraşi reglementări referitoare la preţuri ca cele aplicate taximetriştilor, relatează Reuters, citat News.ro.

Dacă se va întâmpla acest lucru, atunci nu va putea să fie exclusă o retragere definitivă. Nu vom putea probabil să continuăm cu acest amendament care priveşte înapoi”, a spus şeful Uber Austria, Martin Essl, la postul de radio ORF.

În prezent, în Austria se aplică reguli diferite pentru taxiuri şi închirierea de maşini. Uber este clasificată ca un serviciu de închiriere de maşini care poate să îşi stabilească singur preţurile, în timp ce tarifele de taximetrie sunt reglementate şi stabilite de provincii.

Noua lege, care ar putea fi adoptată în Parlament cel mai devreme în iulie şi aplicată din luna septembrie a anului viitor, prevede că Uber va trebui să aplice aceleaşi tarife ca şi taxiurilor.

Industria de taximetrie a lansat mai multe conflicte cu Uber în Europa, pe care o acuză că îi subminează modelul de afaceri. Anul trecut, activitatea Uber a fost suspendată timp de două zile în Austria, din cauza unui proces intentat de o firmă de taximetrie.

Uber a putut relua operaţiunile după ce a permis ca rezervarea curselor să aibă loc la nivel central, nu direct la şoferi, iar maşinile să fie trimise de la centrele companiei şi să revină acolo între curse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *