Ucraina a îndeplinit toate cerințele pentru a începe negocierile de aderare la UE, potrivit președintelui Zelenski

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a susţinut miercuri la Oslo că ţara a îndeplinit toate cerinţele pentru ca UE să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina, dar a anticipat că summitul european care va aborda această chestiune nu va fi uşor din cauza opoziţiei premierului ungar Viktor Orban.

„Este un fapt că Ungaria blochează. În ce ne priveşte, noi am fost foarte constructivi. Am făcut absolut totul, am urmat toate recomandările Comisiei Europene, toate recomandările partenerilor noştri”, a spus Zelenski la o conferinţă de presă comună cu premierul norvegian Jonas Gahr Store, potrivit agenţiei EFE.

Ucraina are un singur plan, acela de a adera la UE, pentru că „este alegerea noastră, alegerea poporului nostru”, a adăugat preşedintele Zelenski, sosit într-o vizită neanunţată în Norvegia după cea a fost în SUA, pentru a obţine mai mult sprijin occidental în războiul cu Rusia.

Într-o scrisoare deschisă publicată în Financial Times, cinci lideri ai statelor nordice cu care Zelenski se întâlneşte la Oslo (Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda, Islanda) au subliniat că „Ucraina nu se poate apăra în faţa Rusiei doar cu vorbe”. „Războiul nu se câştigă fără arme”, amintesc cei cinci lideri, insistând că „nu este momentul de a slăbi” ajutorul pentru Ucraina.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL