Ucraina anunţă o intensificare a luptelor cu forţele ruse în estul ţării

Sursă foto: nato.int
Sursă foto: nato.int

Luptele din estul Ucrainei s-au ”intensificat într-o anumită măsură”, deoarece forţele ucrainene şi ruse se ciocnesc în cel puţin trei zone de pe frontul de est, a declarat duminică un înalt oficial al apărării ucrainene, citat de Reuters.

Kievul a lansat luna trecută o contraofensivă mult aşteptată pentru a recuceri teritoriul ocupat de ruşi şi a înregistrat câştiguri progresive în părţi din est şi sud.

Ministrul adjunct al Apărării, Hanna Maliar, a declarat pe Telegram că forţele ruse atacă de două zile în direcţia Kupiansk în regiunea Harkov de două zile.

”Suntem în defensivă”, a scris Maliar.

”Sunt bătălii aprige, poziţiile ambelor părţi se schimbă dinamic de mai multe ori pe zi”, a explicat aceasta.

Maliar a mai spus că cele două armate se lovesc una pe cealaltă în jurul oraşului ruinat Bahmut, dar că forţele ucrainene ”înaintează treptat” de-a lungul flancului său sudic.

Ea a adăugat că trupele de la Kiev se feresc şi de atacurile ruseşti din apropierea Avdiivka şi Mariinka. Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat într-un interviu acordat televiziunii de stat, din care o parte a fost lansată duminică, că contraofensiva Ucrainei ”nu reuşeşte” şi că încercările de a sparge apărarea rusă au eşuat.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: