Skip to content
Externe

Ucraina depune cerere de aderare la NATO, după anunțul lui Putin privind anexarea celor patru regiuni ocupate. Urmează reacția Alianței

Twitter

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat, vineri, după ședința Consiliului de Securitate, că țara sa va depune cerere de aderare la NATO. Declarația vine după ce Vladimir Putin a anunțat anexarea ilegală a celor patru regiuni din Ucraina, care reprezintă 18% din teritoriul ucrainean.

„De facto, ne-am făcut deja drumul către NATO. De facto, am dovedit deja compatibilitatea cu standardele Alianței. Ele sunt reale pentru Ucraina – reale pe câmpul de luptă și în toate aspectele interacțiunii noastre. Avem încredere unii în alții, ne ajutăm unul pe altul și ne protejăm. Aceasta este Alianța. De facto. Astăzi, Ucraina solicită să o facă de jure. Într-o procedură care va fi în concordanță cu importanța noastră de a ne proteja întreaga comunitate. Pe o bază accelerată. Facem pasul nostru definitoriu prin semnarea cererii Ucrainei de aderare accelerată la NATO”, a anunțat Volodimir Zelenski, potrivit Digi24.

NATO urmează să anunțe, vineri seara, care este răspunsul la anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene de către Federația Rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *