UCRAINA – DOI ANI DE RĂZBOI/ Primarul oraşului Derhaci le cere oamenilor să fie gata de evacuare

Ucraina Rusia Razboi
Sursa foto: Facebook

Un primar dintr-un oraş din regiunea Harkov a cerut, vineri, populaţiei să nu iasă din casă pe 24 februarie, când se împlinesc doi ani de la declanşarea războiului.

Primarul oraşului Derhaci, Veaceslav Zadorenko, a anunţat, totodată, că, în cursul zilei de sâmbătă, toate serviciile administraţiei locale vor fi sistate, inclusiv centrul umanitar.

„Pe măsură ce ne apropiem de cea de-a doua aniversare a invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, vă rog să luaţi măsuri de securitate maxime. Din păcate, comunitatea noastră de frontieră este o regiune foarte convenabilă pentru provocările ruseşti, deoarece inamicul a lansat un atac asupra Harkovului prin districtul Derhaci exact acum doi ani. Prin urmare, vă îndemn să vă abţineţi de la vizitarea locurilor publice, inclusiv a magazinelor, centrelor comerciale, farmaciilor, instituţiilor administrative şi sociale. Centrul Umanitar Derhaci şi organele administrative comunitare vor fi închise pe 24 februarie”, a declarat pentru AGERPRES Zadorenko.

Mai mult decât atât, primarul din Derhaci le solicită oamenilor să aibă telefoanele mobile în permanenţă încărcate şi bagajele făcute cu bunuri esenţiale, pentru a fi pregătiţi în eventualitatea unui atac terestru.

Oraşul Derhaci, care avea peste 20.000 de locuitori, este situat la 17 kilometri de Harkov, la frontiera cu Federaţia Rusă. AGERPRES/(A – editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Simona Aruştei)

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: