Ucraina – doi ani de război/ Tulcea: Aproximativ 10% dintre ucrainenii înregistraţi la AJOFM s-au angajat în judeţ

Sursa: Facebook

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) din Tulcea a luat în evidenţă în ultimii doi ani 237 de persoane din Ucraina, însă doar 20 dintre ele au fost angajate în judeţ.

Numărul redus al persoanelor din Ucraina care s-au angajat în judeţul Tulcea a fost explicat de conducerea instituţiei atât prin situaţia familială a acestora, cât şi prin dorinţa lor de a ajunge în zone mai dezvoltate, cu oportunităţi de angajare mai atractive.

„De la începutul conflictului armat din Ucraina şi până în prezent în evidenţa AJOFM au intrat 237 de persoane, dintre care au fost angajate 20 de persoane. Este posibil ca numărul cetăţenilor ucraineni angajaţi să fie mai mare deoarece o parte dintre aceştia s-au angajat fără să se înregistreze în evidenţele serviciului public de ocupare”, se arată într-o adresă transmisă la solicitarea AGERPRES de AJOFM.

Potrivit sursei citate, cei mai mulţi cetăţeni ucraineni s-au orientat fie către zone ale ţării mai dezvoltate din punct de vedere economic, unde există mai multe oportunităţi de găsire a unui loc de muncă, fie au ales să îşi continue deplasarea către alte state europene, România fiind pentru aceştia ţară de tranzit.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: