Skip to content
Republica Moldova

Ucraina ia în calcul terorismul ori atacul cu o rachetă, printre posibile cauze ale prăbușirii avionului la Teheran

Agerpres

Autoritățile ucrainene au anunțat joi că investighează mai multe cauze posibile ca fiind motivul pentru care avionul cu 176 de persoane la bord s-a prăbușit miercuri dimineață, la scurt timp după ce a decolat din capitala Iranului, transmite CNN. Două dintre cauzele investigate sunt terorismul și atacul cu o rachetă.

Oleksiy Danilov, șeful consiliului național de securitate și apărare, a publicat astăzi pe Facebook un mesaj în care afirmă că are loc o întâlnire cu autoritățile iraniene, în care „sunt studiate” mai multe cauze ale prăbușirii.

" "

Acestea includ inclusiv teoria că avionul a fost lovit de o rachetă aeriană. Și alte teorii sunt luate în calcul, precum posibilitatea ca avionul să se fi ciocnit cu o dronă sau cu „un alt obiect zburător”. De asemenea, mai sunt înaintate variante precum probleme tehnice ale motorului sau o explozie la bordul avionului, care să fi avut loc ca urmare a unui act terorist.

În raportul inițial al anchetatorilor, înaintat astăzi, se arată că aeronava a luat foc înainte de contactul cu solul.

Sunt în continuare informații contradictorii și speculații cu privire la cauzele care au dus la prăbușirea avionului. La început, presa iraniană controlată de stat a anunțat că a fost o eroare tehnică, iar Ucraina a exclus un atac cu rachete. Însă oficiali din ambele țări au retras declarațiile și au spus că nu vor să speculeze cu privire la cauze.

Prăbușirea a avut loc la câteva ore de la atacul cu 22 de rachete al Iranului asupra a două baze militare americane din Irak, în urma căruia nu au fost înregistrate victime, scrie Digi24.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *