Skip to content
Sănătate

Ucraina: Noua tulpină de coronavirus, detectată într-o zonă care se învecinează cu România

Facebook

Noua tulpină de COVID-19 se apropie tot mai mult de România. Cel puțin un caz a fost înregistrat în Ucraina a înregistrat în Transcarpatia, regiune care se învecinează cu țara noastră la nord.

Pacientul este un bărbat din care muncește în Cehia și care s-a vindecat deja. Totuși, iar în regiune ar fi fost înregistrate mai multe astfel de cazuri, informează b1.ro.

Specialiștii spun că Ucraina nu are în prezent posibilitatea de a identifica această nouă formă de virus în cadrul unei testări în masă, însă persoanele care dețin asigurări de sănătate în alte țări europene pot face acest lucru.

„Pacientul meu este unul dintre cazuri. El este face naveta pentru a munci, între Ucraina și Republica Cehă. A avut deja această nouă tulpină identificată de Marea Britanie. Când a venit să verifice această, Ucraina nu a putut identifica cu exactitate de ce suferă, însă persoanele asigurate în țările UE pot confirma virusul mutant. Astfel, eu am reuşit să confirm că există deja cazuri de infecție cu noua tulpină a virusului în regiunea Transcarpatia”,  a explicat medicul Viktor Petrov, pentru unian.info.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *