Skip to content
Externe

Ucraina restricționează livrările de porumb spre portul Reni de la Dunăre

profit.ro

Compania națională de căi ferate din Ucraina (Ukrzaliznytsia) a introdus restricții cu privire la transporturile de porumb spre portul Reni de la Dunăre, a anunțat firma de consultanță în agricultură APK-Inform, transmite Reuters. Ukrzaliznytsia nu a oferit niciun motiv pentru această decizie, dar anterior a precizat că a fost nevoită să introducă restricții similare din cauza numărului mare de vagoane de marfă care s-au aglomerat la punctele de trecere a frontierei, potrivit profit.ro.

Potrivit APK-Inform, restricțiile vor intra în vigoare începând cu data de 18 mai și vor fi valabile până la noi ordine. Ucraina, al patrulea mare exportator mondial de cereale, a fost forțată de invazia rusească să își redirecționeze livrările de cereale pe calea ferată via granițele de vest cu Polonia, Slovacia sau România, sau prin intermediul barjelor prin micile porturi de la Dunăre.

Însă Ucraina trebuie să mute 20 de milioane de tone de cereale înainte de următoarea recoltă, care este la mai puțin de trei luni, pentru a evita blocajele și o criză alimentară globală. Comisarul european al Transporturilor, Adina Vălean, a apreciat că este vorba de o provocare gigantică și recent a anunțat că Executivul comunitar va colabora cu guvernele statelor membre UE pentru a pune la punct noi rute de transport pentru cerealele din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *