Skip to content
Internațional

Ucraina: Un bărbat înarmat ameninţă că va arunca în aer un pod la Kiev

Ziua de Constanta

Un bărbat înarmat a blocat miercuri un pod strategic în Kiev, ameninţând că îl va arunca în aer, a anunţat poliţia, care a izolat cartierul, potrivit AFP şi agenţiilor de presă ucrainene, potrivit Agerpres.

Necunoscutul, care a tras câteva focuri de armă în aer, „a ameninţat cu provocarea unei explozii”, a indicat şeful poliţiei din Kiev, Andrii Krâşcenko, într-un comunicat. „Noi am lansat o operaţiune specială„, a adăugat el.

Poliţia califică acest caz drept „pregătiri pentru un atentat terorist” şi a blocat circulaţia maşinilor şi a metroului pe acest pod care traversează râul Nipru, a precizat el.

Numeroase maşini ale poliţiei şi un blindat se aflau la faţa locului, a constatat un fotoreporter AFP.

Această situaţie, în plină oră de vârf, a provocat ambuteiaje uriaşe în capitala ucraineană, unde mai multe poduri leagă centrul oraşului de cartiere rezidenţiale, dintre care mai multe se află de cealaltă parte a râului.

Incidentele implicând arme de război nu sunt rare în Ucraina, unde numeroase arme se află în circulaţie ca urmare conflictului cu separatişti proruşi în estul ţării, care a făcut aproape 13.000 de morţi din 2014 până în prezent.

Nu se ştie pentru moment dacă bărbatul înarmat are vreo legătură cu conflictul din Donbas.

Potrivit portalului ucrainean theBabel, bărbatul – în jur de 35 de ani, într-o uniformă de camuflaj, cu o beretă albastră pe cap – s-a înfăşurat în steagul naţional galben-albastru şi a tras focuri în aer dintr-o armă automată.

Jurnaliştilor li s-a interzis accesul în zonă, unde au fost mobilizate două blindate şi o maşină a salvarii. Individul este înarmat şi are explozibil asupra sa, informează agenţia de presă hromadske.ua.

Potrivit Unian, la locul incidentului s-a deplasat însuşi ministrul de interne ucrainean Arsen Avakov.

De asemenea, forţele de ordine au trimis un mediator să discute cu presupusul atentator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *