Ucrainenii anunță un nou punct de trecere a frontierei cu ​​România

aglomeratie vama frontiera
Sursa foto: Facebook

Premierul ucrainean, Denis Șmihal, a anunțat, în ședința de guvern de marți, adoptarea unei ordonanțe care va permite deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei între Ucraina și România, anunță Agenția de presă Rador, care citează Agenția de presă ucraineană RBC.

După cum a menționat Șmihal, în momentul de față, una dintre prioritățile cheie ale Cabinetului de Miniștri al Ucrainei este economia națională, iar acest lucru include extinderea logisticii, a potențialului de export și a programelor de sprijin pentru afaceri.

„Ucraina și România construiesc un parteneriat extrem de profitabil și ne propunem să-l aprofundăm constant. Adoptăm o rezoluție care va permite deschiderea unui nou punct de trecere ucraineno-român: Bila Țerkva (Biserica Albă, Transcarpatia – n.r.) – Sighetu Marmației (Maramureș, n.r.)” – a afirmat premierul ucrainean. Denis Șmihal a mai adăugat că Ucraina intenționează să construiască nouă puncte de trecere a frontierei și să modernizeze alte 13. „Toate acestea vor oferi oportunități mai mari pentru exporturile ucrainene și vor accelera integrarea noastră sectorială în Uniunea Europeană” – a menționat Șmihal. RBC amintește că, anterior, vicepremierul și ministrul dezvoltării de la Kiev, Oleksandr Kubrakov, a anunțat că Ucraina intenționează să deschidă o serie de noi puncte de trecere a frontierei în cursul acestui an. Potrivit lui Kubrakov, aceste demersuri vor reduce povara pe segmentul ucraineano-polon al graniței. Noi puncte de trecere ar urma să fie deschise la granița cu Ungaria, Republica Moldova, România și Polonia.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: