Skip to content
Europa

Ucrainenii aşteaptă cu orele să cumpere timbre cu crucişătorul scufundat „Moscova”

Twitter

Mii de ucraineni stau cu orele în faţa poştei principale din Kiev să cumpere timbre care celebrează scufundarea crucișătorului ”Moscova”, nava amiral a Rusiei în Marea Neagră. Timbrele se vând cu mai puţin de un dolar, dar pe piața online prețul lor sare de 200 de dolari bucata

Poşta ucraineană a pus în vânzare timbrele pe 13 aprilie, cu două zile înainte ca nava să fie scufundată de două rachete ucrainene Neptun, producție proprie, informează EFE, citată de Agerpres.

Tatiana (35 de ani) a spus că s-a trezit cu noaptea-n cap ca să vină la poștă și să cumpere “acest simbol al victoriei Ucrainei” care a făcut ocolul Pământului. „Voi păstra câteva, dar voi trimite unele şi în Rusia ca să le poată vedea şi ei!”, a spus, printre hohote de râs, și Oleh (46 de ani), de profesie zidar.

Pe timbre apare un soldat ucrainean care face un gest obscen în direcţia crucişătorului „Moscova”, însoţit de textul “Navă de război rusească, du-te naibii”. Imaginea a fost creată de artistul Boris Groh în onoarea grănicerului ucrainean Roman Gribov, care împreună cu alţi 12 camarazi a fost capturat pe Insula Şerpilor şi care a dat acest răspuns atunci când militarii ruşi le-au cerut să se predea. Între timp, acești soldați ucraineni au fost eliberați și decorați de statul ucrainean.

Pe 15 aprilie, crucișătorul rus a fost distrus de două rachete ucrainene, apoi s-a scufundat. Rușii, însă, neagă acest fapt și susțin că la bordul crucișătrului s-a produs o explozie, apoi nava s-a scufundat din cauza unei furtuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *