Skip to content
Politică

UDATE Drept la replică / PNL, din scandal în scandal. Gorghiu îi dă mână liberă lui Sava să cerşească voturi de la PSD EXCLUSIV SURSE

UPDATE 16:30

Ştefănel Dan Marin (fost primar general interimar din partea UNPR, chiar înaintea lui Răzvan Sava, şi trecut apoi la PMP) a contactat, luni, redacţia PSnews.ro, pentru un drept la replică despre eventualele negocieri dintre Răzvan Sava şi PMP, pentru ca PNL-istul să ajungă viceprimar al Sectorului 4.

Concret, Ştefănel Marin (vicepreşedinte al PMP la nivel naţional şi fost contracandidat al lui Sava pentru Primăria Sectorului 4) a ţinut să precizeze că Partidul Mişcarea Populară nu îl va susţine pe Răzvan Sava.

„Nici nu ne gândim (noi, cei de la PMP) să facem o alianţă în vederea susţinerii lui Răzvan Sava pentru funcţia de viceprimar. El ne-a demonstrat că, 7 luni de zile (cât a condus Primăria Capitalei), n-a fost în stare să conducă nici măcar propria maşină. Ştiu ce vorbesc şi cu Sava am multe de spus – pot să vorbesc doi ani de zile despre el. Deci în niciun caz PMP Sector 4 nu-l va susţine pe Răzvan Sava pentru funcţia de viceprimar al Sectorului 4, atâta timp cât, în şapte luni de zile, primarul încă interimar al Capitalei, a demonstrat că nu este în stare să gestioneze treburile Capitalei, nefiind în stare să-şi conducă nici propria maşină. Sunt mai multe documente semnate de acest individ care ţin în loc Primăria Capitalei, în sensul că el nu vrea să-şi dea demisia (de fapt, nu vrea să pună şedinţa de jurământ al noilor consilieri), pentru că încă mai are de semnat angajări ale membrilor PNL în Primăria Capitalei, ceea ce nu e deloc normal. Am şi dovezi în sensul ăsta. Sunt multe de spus despre acest individ care n-a ştiut să lase loc de «bună ziua» pe nicăieri”, ne-a spus Ştefănel Marin.


Partidul Naţional Liberal trece din scandal în scandal. Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu îi dă mână liberă lui Răzvan Sava (încă primar general interimar) să cerşească voturi de la Partidul Social Democrat (PSD).

CITIŢI ŞI: Scheleţii din dulapul primarului-fantomă Răzvan Sava. Un material exclusiv marca Silviu Mănăstire

Pe Răzvan Sava îl ştiţi: este acel băiat care, din noiembrie (când a fost ales edil interimar) până în prezent, nu a făcut altceva decât să dea bine în poză şi să se plimbe pe la şantierele de la Eroilor şi de la Pasajul Sudului, prefăcându-se că, într-adevăr, îi pasă de lucrările care nu se mai terminau (la Sudului, încă sunt în derulare). Tăcerea mediatică a lui Sava ascunde, însă, atât manevre de afaceri îndoielnice, cât şi o grupare care se simte în largul ei când vine vorba de angajat oameni de casă şi de făcut mişmaşuri cu statul.

CITIŢI ŞI: Gaşca lui Răzvan Sava de la PMB are grijă să lase în urmă tunuri de milioane, retrocedări şi angajări cu dedicaţie

Ei bine: parcă vrând ca toată această lăfăială în bani publici a „cumetrilor” lui Răzvan Sava să se extindă şi la un nivel mai mic, cineva, acolo, sus, îi poartă de grijă. Concret: surse politice au declarat, luni, pentru PSnews.ro, că Alina Gorghiu îl vrea pe Sava nici mai mult, nici mai puţin decât viceprimar al Sectorului 4.

Sursele noastre arată că, după ce, în PNL, a existat o decizie informală de a nu negocia nimic cu PSD, se pare că Răzvan Sava este singurul care are dreptul la derogare. Şi mai precis, din informaţiile PSnews.ro, pentru a-şi vedea protejatul viceprimar, Gorghiu îi dă mână liberă să negocieze atât cu mult-huliţii PSD-işti, cât şi cu PMP-ul lui Traian Băsescu. Vă miraţi că în ecuaţie intră PMP şi Băsescu? Nici noi! Se vede treaba că nimeni nu este de neglijat în atingerea obiectivului de a-l face viceprimar sectorial pe Răzvan Sava.

Prin oferirea acestei funcţii, Alina Gorghiu încearcă să aline pierderea răsunătoare suferită de Răzvan Sava, care a fost învins, în Sectorul 4, de către PSD-istul Daniel Băluță, în ciuda tuturor strădaniilor lui Sava de a se face simpatic în faţa electoratului, cel mai notabil efort fiind defilarea alături de fostul primar Cristian Popescu Piedone. Şi pe Piedone îl cunoaşteţi: după incendiul din Colectiv, politicianul declara cu nonşalanţă că Primăria Sectorului 4 nu făcuse controale în club, fiindcă instituţia îşi încheia programul înainte ca localul să se deschidă.

Ca să închidem cercul, amintim că nici Alina Gorghiu, nici Vasile Blaga, nici altcineva din primele eşaloane ale PNL nu s-a pronunţat vehement împotriva tandemului Sava-Piedone, limitându-se la a mormăi că era vorba despre o decizie personală a PNL-istului şi că acesta ar fi urmat să suporte consecinţele după alegeri. Vedem, însă, acum la ce consecinţe se refereau fruntaşii PNL-ului: instalarea lui Răzvan Sava în fotoliul de viceprimar. Cu asemenea consecinţe planând deasupra capului, să tot faci politică liberală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *