Judecător: Donald Trump trebuie să plătească întreaga garanţie de 454 de milioane de dolari

Donald Trump
Sursa foto: X

Un judecător al curţii de apel a respins miercuri cererea fostului preşedinte Donald Trump de a întrerupe executarea hotărârii de 454 de milioane de dolari pe care a fost obligat să o plătească în cazul său de fraudă civilă din New York, dar îi permite să solicite împrumuturi de la bănci din acest stat, în timpul judecării apelului său, transmite CNBC

Decizia judecătorului Anil Singh de la Curtea Supremă din Manhattan permite lui Trump şi celor doi fii ai săi adulţi să rămână la conducerea companiilor lor, în timp ce fostul preşedinte încearcă să facă apel la amenda uriaşă.

Aceştia pot continua să solicite împrumuturi de la instituţii financiare înfiinţate sau înregistrate la New York în acest timp, a decis judecătorul.

Avocaţii lui Trump s-au oferit miercuri mai devreme să depună o garanţie de 100 de milioane de dolari pentru a suspenda hotărârea, în timp ce Trump a făcut recurs, spunând că ar fi ”imposibil” să se asigure o garanţie de apel ”completă”.

Dacă Trump ar fi obligat să depună o garanţie pentru întreaga sumă, au scris avocaţii săi, ”proprietăţile ar trebui probabil vândute pentru a strânge capital în circumstanţe exigente”, pentru a strânge banii.

Procurorul general din New York, Letitia James, care a introdus cazul de fraudă, a răspuns spunând că Trump ”are active lichide insuficiente pentru a satisface hotărârea”.

”Nu are nicio bazp” afirmaţia lui Trump că ”o garanţie completă este inutilă”, a spus James, în timp ce ea a cerut curţii de apel să respingă în totalitate cererea lui Trump.

Dosarele au venit la două zile după ce Trump a făcut apel la decizia judecătorului Arthur Engoron, prin care el, cei doi fii adulţi ai săi, compania sa şi directorii acesteia sunt responsabili pentru transmiterea de informaţii frauduloase cu privire la situaţiile financiare cheie.

Engoron a obligat inculpaţii să plătească un total de 464,6 milioane de dolari în amenzi şi dobânzi. Totalul lui Trump este de peste 454 de milioane de dolari, care include peste 98 de milioane de dolari în dobânzi de prejudecare. Această dobândă continuă să crească la o rată anuală de 9%, adăugând aproape 112.000 de dolari pe zi doar la factura lui Trump.

De asemenea, hotărârea lui Engoron îi interzice lui Trump să conducă o afacere în New York timp de trei ani sau să solicite împrumuturi de la instituţiile financiare înregistrate la stat în acea perioadă.

Hotărârea lui Singh a admis cererea lui Trump de a întrerupe acele interdicţii din industria financiară din New York. Dar el a respins cererea de a suspenda aplicarea amenzilor, precum şi ordinul lui Engoron de a instala un ”director independent de conformitate” pentru Organizaţia Trump.

Singh i-a ordonat lui James să depună un act de opoziţie până pe 11 martie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: