Skip to content
Politică

UDMR a început negocierile. Care sunt cele 3 ministere pe care le vor maghiarii

Inquam Photos / Octav Ganea

UDMR a început negocierile pentru noul Guvern, după rezultatele obținute duminică la alegerile parlamentare. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că maghiarii vor 3 ministere: Cultura, Mediul şi Sănătatea. Kelemen Hunor, liderul UDMR-iștilor își dorește portofoliul de la Cultură, iar o altă variantă pentru acest fotoliu este Hegedus Csilla, fost ministru al Culturii.

UDMR-iștii vor să intre la guvernare alături de cei de la PNL și USRPLUS, însă existe șanse minime ca liberalii să le cedeze acestora un minister extrem de important cum este cel al Sănătății.

" "

Preşedintele UDRM, Kelemen Hunor, a declarat, duminică, la închiderea urnelor, că România are nevoie de legea bugetului votată imediat după 20 decembrie. Întrebat dacă a avut discuţii despre formarea unei majorităţi guvernamentale, liderul UDMR, Kelemen Hunor a spus că important este să existe o majoritate de centru-dreapta şi un vot pe legea bugetului imediat după 20 decembrie.

„Nu am avut astfel de discuţii în această seară, nici în zilele trecute. Pot să vă spun ceea ce am mai spus nu numai în campania electorală, ci în toată această perioadă: România ar avea nevoie – şi din punctul nostru de vedere asta ar fi de dorit – de un guvern stabil cu majoritate parlamentară solidă de centru-dreapta. Nu ne-am schimbat părerea, nu ne-am schimbat punctul de vedere, dar până când nu sunt numărate toate voturile mi-e greu să spun mai mult, mai ales că nu există nicio solicitare din partea nimănui să discutăm. Important este să avem un Guvern până în 22 – 23 decembrie şi să fie unul stabil, asta înseamnă cel puţin 60% în Parlament. Un guvern cu 50% plus câteva voturi nu înseamnă un guvern stabil şi ne vom întoarce în criza politică”, a spus Kelemen Hunor.

PSD a câștigat alegerile parlamentare 2020 cu 29,83% din voturi, urmat de PNL – 24,66 % și USR-PLUS- 15,44%. Potrivit rezultatelor parțiale comunicate de Biroul Electoral Central luni dimineață, în Parlament vor intra cinci partide, respectiv PSD, PNL, USR PLUS, AUR și UDMR.

Din cele 19.553 de secții de votare, până la ora 10:00 au fost centralizate procesele verbale din 12.228 de secții de vot, reprezentând 62,54%”, transmite BEC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *