Skip to content
Parlamentul European Politică

UDMR: Am trimis informare la PPE privind interdicţia Ucrainei

antena3.ro

Deputatul UDMR Kelemen Hunor a declarat, luni, la Parlament, că a trimis o informare către PPE în Parlamentul European privind interdicţia impusă asupra sa de a intra în Ucraina, deoarece Petro Proshenko şi partidul lui vor să adere la formaţiunea politică europeană.

Kelemen Hunor a recunoscut că, împreună cu alţi colegi din Parlament, au avut o poziţie „clară” cu privire la restricţia folosirii limbilor română şi maghiară în Ucraina, adoptată de Legislativul din Kiev.

„Acum câţiva ani, împreună cu mai mulţi colegi din Parlament am avut o poziţie foarte clară când ei au adoptat în Parlamentul de la Kiev restricţii la folosirea limbii materne în şcoli. Acest lucru viza atât comunitatea maghiară cât şi comunitatea românească din Ucraina şi chiar am avut o scrisoare către Petro Poroshenko prin care eu şi alţii am cerut să nu promulge legea respectivă. Şi în adunarea generală a Consiliului European am mai avut astfel de intervenţii prin domnul Korodi, cel care ne reprezintă acolo. Alte intervenţii nu am avut. Azi am trimis o scrisoare ambasadorului Ucrainei din Bucureşti prin care cer explicaţii. Am trimis de asemenea şi lui Antonio Isturiz la PPE o informare, fiindcă Poroshenko şi partidul lui sunt observatori în PPE. Ei vor să ajungă în PPE şi am considerat că colegii noştri din PPE trebuie să fie informaţi şi trebuie să fie la curent cu ceea ce s-a întâmplat”, a declarat deputatul UDMR, scrie mediafax.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *