Skip to content
Politică

UDMR Covasna, planuri mari pentru alegerile locale din 2016

Conducerea UDMR Covasna, care a încheiat un acord de colaborare cu Partidul Civic Maghiar, estimează că la alegerile locale din acest an va câştiga 39 de primării din judeţ, reprezentând peste 85% din total, potrivit agerpres.ro.

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că Uniunea va avea candidaţi la primării în 40 din cele 45 de localităţi din judeţ, iar pe liste se vor regăsi foarte multe nume noi.

„În judeţ sunt 45 de primării, asta înseamnă 5 oraşe şi 40 de comune, iar noi vom propune 40 de candidaţi, dintre care 25% sunt noi (…) În lista candidaţilor UDMR la Consiliul Judeţean peste 50% vor fi oameni noi”, a declarat Tamas Sandor.

El a mai menţionat că cel mai tânăr candidat pentru funcţia de primar este Dombora Lehel, în vârstă de 32 de ani, care va candida în comuna Reci.

Tamas a precizat că în trei localităţi din judeţ, respectiv Ghelinţa, Malnaş şi Zăbala, UDMR va susţine candidaţii Partidului Civic Maghiar, în baza unui acord de colaborare, iar candidaţii pentru consiliile locale vor candida sub sigla UDMR.

Nu am făcut socoteala să vedem câte voturi ne va aduce PCM, cu care am încheiat un acord de colaborare, pentru că nu asta ne interesează, ci atmosfera şi mesajul de solidaritate pe care vrem să îl transmitem comunităţii maghiare”, a declarat Tamas Sandor.

Liderul PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a afirmat că ‘a venit timpul’ ca formaţiunile politice maghiare să renunţe la ‘război’ şi să aibă o ‘colaborare sănătoasă’ atât la alegerile locale, cât şi la viitoarele alegeri parlamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *