Skip to content
Politică

UDMR, despre decizia CCR privind alegerile locale

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) consideră ca fiind normală decizia Curţii Constituţionale în privinţa alegerilor locale, având în vedere că nu a existat niciun element de neconstituţionalitate, a declarat, miercuri, liderul grupului senatorial UDMR, Tanczos Barna, potrivit agerpres.ro.

Din punctul nostru de vedere, al UDMR, este o decizie firească, normală. Din punctul nostru de vedere nu a existat niciun element de neconstituţionalitate. Pe de altă parte, era absolut imposibil ca în momentul de faţă să reluam toate procedurile de organizare a alegerilor. Suntem în plină campanie electorală la alegerile locale. Din punctul nostru de vedere, dacă această decizie se confirmă şi printr-un document oficial, este o decizie firească”, a precizat Tanczos Barna.

Curtea Constituţională a României a respins miercuri sesizarea privind unele prevederi din Legea alegerilor locale, printre care şi cele care arată că este ales candidatul ce a întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin. Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat că excepţia pe art. 50 s-a respins ca neîntemeiată, iar cea pe art. 101 ca inadmisibilă.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *