Skip to content
Politică

UDMR poate susține cabinetul Cioloș, însă are câteva condiții

Parlamentarii UDMR pot susține, în principiu, în Legislativ Cabinetul Cioloș, dar decizia va fi luată după ce vor afla lista miniștrilor propuși și care trebuie corespundă profilului tehnocrat, a declarat miercuri președintele Uniunii, Kelemen Hunor, după întâlnirea cu premierul desemnat.

Potrivit acestuia, UDMR nu va propune niciun ministru în Cabinetul Cioloș.

Kelemen Hunor consideră că trebuie făcută reforma în administrația centrală, iar minoritatea maghiară „trebuie să știe că poate să aibă încredere” în aceasta.

Dacian Cioloș s-a mai întâlnit miercuri cu liderii PNL, ALDE, UNPR și urmează să discute cu grupul minorităților naționale și cu PSD, informează romaniatv.net.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor dupa discutiile cu premierul desemnat Dacian Ciolos a mai explicat și care sunt așteptările formațiunii sale față de noul guvern: „Pana la alegerile parlamentare sunt convins ca intr-un an nu se pot face minuni, dar eu sunt convins ca anumite chestiuni pot fi pornite. Lucurile cele mai importante pentru noi sunt foarte clare: aplicarea legislatiei existente in toate domeniile, de la legea educației nationale pana la alte legi. Trebuie sa fie primul lucru, recastigarea increderii in administratia centrala si locala. Trebuie pornita o reforma, trebuie aratat ca se poate face descentralizare. Trebuie si vom insista sa fie un capitol pentru dezvoltarea infrastructurii mari, a economiei, locuri de munca si crestere economica in continuare. Un capitol pentru minoritati nationale trebuie sa aiba un guvern. Si comunitatea maghiara trebuie sa stie ca este tratata egal, este considerat un cetatean cu drepturi depline si ca poate sa aiba incredere in administratia centrala, in guvernul Romaniei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *