Skip to content
Politică

UDMR provoacă și inventează conflicte: de la Viktor Orban și teroriști, la ultranaționalism

Calea Neamului

Evenimentele recente din cimitirul Valea Uzului sunt exploatate de UDMR în scop electoral, așa cum tot UDMR le-a promovat în scop electoral în campania electorală. Ce s-a întâmplat acolo reflectă atât extremismul maghiar, cât și cel românesc, în care două grupuri ultranaționaliste s-au confruntat.

UDMR inventează un conflict acolo unde el n-a existat deloc, deoarece Jandarmeria a transmis că nu a existat niciun conflict între participanții la mitingul din cimitir. Se pare că în toată povestea, UDMR este cel care dezinformează și îi provoacă pe maghiari și pe ultranaționaliști la o confruntare.

Plecând de la acest eveniment, unde niște ultranaționaliști români au scandat și protestat împotriva maghiarilor, UDMR consideră că România ar încălca în vreun drepturile minorității maghiare și vrea să se dea victimă electorală.

Poate UDMR ar trebui să-și aducă aminte de cetățeanul român de etnie maghiară Beke Istvan Attila care a fost arestat în 2015 pentru terorism, condamnat definitiv în 2018. Mai exact, Beke Istvan voia să atace cetățenii români prezenți la parada de 1 decembrie cu un dispozitiv exploziv improvizat.

La vremea respectivă, partidele românești nu au atacat comunitatea maghiară. Pentru că se putea spune că etnicii maghiari vor să-i atace pe români, ceea ce în cazul ăla chiar era adevărat. UDMR astăzi atacă România și cetățenii români pentru un miting izolat, în care nu s-a întâmplat nimic.

UDMR este partidul care a atacat justiția când Beke Istvan Attila a primit o condamnare definitivă pentru terorism. Alături de el, a mai fost condamnat și Szocs Zoltan, alt etnic maghiar, tot pentru terorism.

Kelemen Hunor, cel care astăzi se plânge de ultranaționaliștii români, este cel care a atacat justiția când teroriștii etnici maghiari au fost condamnați, declarând: „este scandalos că Parchetul folosește din nou justiția pentru a stigmatiza o întreagă comunitate”. A promovat pe pagina sa de Facebook articole ale mass-media maghiare în care teroriștii erau „achitați” sau nu era considerați vinovați, fiind atacați oameni din SRI. Hunor a mai atacat justiția și când alți lideri ai partidului au fost condamnați pentru corupție. Pentru că, trebuie să o spunem, UDMR este un partid al baronilor maghiari și al corupților.

Din tot acest scandal cu terorismul, iarăși UDMR a vrut să se dea victimă, deși victimă era comunitatea de români din Covasna, care fără intervenția promptă a autorităților ar fi fost aruncată în aer de 1 decembrie.

De asemenea, să nu uităm că UDMR este un partener al regimului dictatorial Viktor Orban de la Budapesta și de multe ori s-a bucurat de sprijinul parlamentarilor maghiari. Nu puține au fost ocaziile în care parlamentari maghiari au venit în România și au încurajat comunitatea maghiară să ceară autonomia Transilvaniei. Dar îl lăsăm pe Kelemen Hunor să ne explice ce reprezintă acest lucru, dacă nu o acțiune împotriva României.

Pe lângă faptul că Viktor Orban sprijină etnicii maghiari din România să ceară autonomia, premierul Ungariei mai are și eticheta de dictator. În criza migranților a încălcat în mod repetat drepturile mirganților și i-a umilit pe oamenii care fugeau de război, i-a tratat ca pe niște sclavi și nu a ezitat să pună forțele de ordine să-i agreseze fizic. Totodată, Orban, așa cum îi stă bine unui dictator, a dat numeroase atacuri împotriva justiției și a statului de drept. Aceste lucruri a determinat UE să activeze articolul 7 din Tratat împotriva Ungariei, al doilea stat după Polonia la acest capitol.

În concluzie, tabloul UDMR este unul plin de nuanțe negative. Partidul a căutat întotdeauna un conflict cu instituțiile statului român sau cu comunitatea de români, s-a situat dincolo de limitele legii cu corupții și teroriștii și a ridicat pretenții de autonomie fiind sprijinit de regimul dictatorial Viktor Orban. În 2019, UDMR aplică aceeași tactică precum în cazul teroriștilor – atacă instituțiile României doar pentru puțin capital electoral.

1 comentariu la “UDMR provoacă și inventează conflicte: de la Viktor Orban și teroriști, la ultranaționalism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *