Skip to content
Politică

UDMR reacționează după propunerea ministrului Justiției în fruntea DNA. Marton Arpad: E responsabilitatea lui! EXCLUSIV

kronika.ro

Tudorel Toader a anunțat propunerea pentru șefia DNA, post rămas vacant după plecarea Laurei Codruța Kovesi. Astfel, propunerea lui Tudorel Toader este Adina Florea, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Propunerea ministrului Tudorel Toader pentru conducerea DNA urmează să fie trimisă CSM, pentru avizul consultativ, apoi preşedintelui Klaus Iohannis, în vederea numirii în funcţie. Pentru postul de procuror-şef al DNA au existat şase candidaturi.

Citiți mai mult aici: UPDATE Breaking News! Tudorel Toader a pronunțat numele propunerii pentru șefia DNA

Redacția PSnews.ro l-a contactat vineri pe deputatul UDMR, Marton Arpad, pentru a ne spune ce impresie îi lasă propunerea ministrului Justiției pentru șefia DNA. Astfel, deputatul UDMR ne-a spus că nu o cunoaște pe Adina Florea, dar dacă este condamnată în primă instanță, aceasta ar trebui sa beneficieze de prezumția de nevinovăție.

”N-o cunosc, știu doar ce s-a spus la televizor. Din punctul meu de vedere, asa cum este de altfel este directiva pe care n-am reușit s-o transpunem, până când o persoană n-a fost condamnată definitiv, persoana respectivă poate fi considerată nevinovată. Deocamdată, am înțeles că într-un caz s-a propus o anchetă penală. Am aflat din sursele media că ar fi implicată într-un proces în care DNA a pornit investigațiile in rem, deci pentru faptă și nu pentru persoană.

Dacă dl. ministru a crezut că nu este de importanță această posibilitate ca și ea să fie anchetată in personam în acel caz, este responsabilitatea ministrului. Repet punctul meu de vedere – orice persoană care nu este condamnată definitiv trebuie să beneficieze de prezumția de nevinovăție, care se regăsește și în Constituția noastră și este și o directivă pentru care s-a pornit procedura de infringement pentru că România n-a reușit în doi ani să o includă în legislația proprie. 

Dacă dna. Florea va fi condamnată definitiv, în mod evident, își pierde calitatea pe care o are, inclusiv de magistrat. Din moment ce împotriva a 2/3 dintre magistrați, 64% în cazul judecătorilor și 60% în cazul procurorilor, este pornită o anchetă înseamnă că nu putem să avem deloc justiție în România pentru că n-avem judecători și procurori”, a declarat Marton Arpad, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *