Kelemen Hunor afirmă că UDMR nu vrea să renunțe la Ministerul Dezvoltării, partidul nefiind dispus să accepte nici MIPE, pentru că ministrul Marcel Boloș a făcut „o treabă bună”.
Liderul UDMR spune totodată că este mai degrabă înclinat spre un minister economic.
„Acum 6 săptămâni, la o discuție, am stabilit calendarul. În acordul de coaliție scrie că pe 25 mai PSD preia funcția de prim-ministru. Am stabilit să fie 26, 25 fiind o sărbătoare importantă. Calendarul este unul corect și trebuie să se țină de acest calendar. Pe 30 să fie Guvernul nou instalat. Noi nu vom pleca de la guvernare, noi am semnat acest acord de coaliție pentru 4 ani de zile. La Ministerul Dezvoltării lucrurile merg bine, la Ministerul Mediului este un portofoliu foarte dificil. Eu zic că am gestionat extrem de corect și am reușit că se poate ajunge la soluții corecte și la sport nu mai spun”, a explicat președintele UDMR, într-un interviu pentru Europa FM.
Întrebat dacă vor renunța la Ministerul Dezvoltării, Kelemen Hunor a subliniat: „Eu am avut oferte. Eu nu pot să explic nici opiniei publice, nici colegilor, nici mie de ce trebuie să renunț la Dezvoltare. Ponderea se calculează diferit. Nu este una matematică, ci una politică. Am făcut asta și în 2021 și 2020. Sunt 6 ministere unde eu nu am acces”, a afirmat vicepremierul.
Întrebat dacă UDMR e de acord cu preluarea MIPE, Kelemen Hunor a spus: „MIPE nu intră în calculele noastre. Acolo Boloș face o treabă foarte bună. Cei care au făcut treabă să continue. Nu căutăm noi MIPE”.
Kelemen Hunor a comentat și raportarea liderilor Coaliției față de greva din învăţământ.
„Nu cred că trage de timp. Joacă politic, dar nu trage de timp”, a afirmat Kelemen Hunor, referitor la Marcel Ciolacu.
Ttoodată, liderul UDMR a negat faptul că ar putea fi o grevă instrumentată politic: „Nu, nu ar fi fost în interesul lui Ciolacu. Dacă nu se rezolvă, ar trebui să rezolve el. Așa s-a nimerit. Ligia Deca a avut o propunere care, la un compromis, poate că ar fi salvat situația: să introducem în textul legii educației preuniversitare un articol în care să spunem că salariul de bază pentru un profesor este salariul mediu pe economie național, dar nu a fost un consens pe această propunere, pentru că trebuie introdus pe legea salarizării unitare”.
Președintele Klaus Iohannis le-a transmis liderilor partidelor din Coaliție că așteaptă ca lucrurile să meargă foarte repede în procesul de schimbare a premierilor, astfel încât instalarea unui nou Guvern aă aibă loc până pe 30 mai.
Autor
-
Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.
View all posts
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News