Skip to content
Politică

UDMR refuză să voteze legea pensiilor

reporterul.ro

Vicepreședintele PSD Florin Iordache a anunțat miercuri dimineață că dezbaterea în plen a legii pensiilor se amână pe săptămâna viitoare. Iordache susține că nu este gata raportul comisiei de specialitate. Amânarea are loc în contextul în care PSD a pierdut majoritatea la Camera Deputațiilor și se bazează pe votul UDMR și al minoritățiilor.

Surse social-democrate au declarat pentru Hotnews.ro că dezbaterea proiectului s-a amânat din cauza majorității fragile.

Raportul Comisiei pentru Muncă nu a ajuns la Biroul Permanent, a spus Iordache pe holul Parlamentului. Potrivit acestuia dezbaterile și votul final vor avea loc săptămâna viitoare.

Comisia de specialitate a adoptat marți după o ședință maraton de șapte ore, un raport de admitere cu amendamente pentru proiectul legii pensiilor. Raportul a fost adoptat cu 14 voturi „pentru”, cinci „împotrivă” și o abținere.
De precizat ar fi că în cadrul dezbaterilor în Comisia de specialitate, parlamentarii Coaliției au respins un amendament al UDMR la legea pensiilor referitorla persoanele cu dizabilități, fapt care a creat nemulțumirea acestora.

Pe ordinea de zi a plenului trebuia să intre două proiecte importante pentru PSD: legea pensiilor și legea evaziunii fiscale. Ambele au fost amânate după ce PSD nu a reușit să strângă voturie necesare pentru cele două legi organice. Majoritatea în Camera Deputaților este de 165 de deputați iar Coaliția se bazează în prezent doar pe 163 de voturi.
Totodată, Opoziția se pregătește să boicoteze ședința de plen , aceștia anunțân încă de săptămâna trecută că va boicota sedințele de vot final de la Camera Deputaților.

La începutul săptămânii Liviu Dragnea anunța: ”Majoritatea la Camera Deputaților se va vedea la primul vot ca să discutăm riguros. Majoritatea în plenul Parlamentului este în continuare fără problemă”. Declarația a fost făcută la finalul ședinței Comitetului Executiv Național.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *