Skip to content
Politică

UDMR s-a aliat cu PSD împotriva lui Bolojan la Bihor: nu-l lasă să vândă vila de protocol a PCR

bihorstiri.ro

Consilierii PSD și UDMR s-au aliat în CJ Bihor și au respins, pentru a doua oară, două proiecte propuse de Ilie Bolojan. Unul viza vânzarea fostei vile de protocol a PCR.

PSD și UDMR nici măcar nu s-au deranjat să explice votul, informează newsweek.ro.

Imobilul era folosit în ultimii ani de fosta Direcţie pentru Dezvoltare şi Implementare Proiecte a CJ Bihor (desfiinţată din lipsă de activitate şi cu atribuţiile preluate de Direcţia Tehnică), acum este gol, iar clădirea a fost evaluată la 2,98 milioane lei în vederea scoaterii la licitaţie, astfel încât din banii obţinuţi CJ Bihor să cofinanţeze reabilitarea fostei Policlinici Mari din strada Republicii ca viitor sediu al instituţiei.

Un alt proiect care i-a fost respins lui Bolojan este cel privind înființarea Ansamblului Artistic Țara Crișurilor în cadrul Centrului Cultural Bihor, în locul Ansamblului Artistic Profesionist Crișana, desființat la începutul lunii prin voturile liberalilor.

Ambele proiecte aveau nevoie de votul a două treimi din consilieri.

Preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, a explicat că toate hotărârile de restructurare a instituţiilor subordonate au fost luate legal, ca dovadă fiind inclusiv faptul că toate procesele intentate de foşti angajaţi nemulţumiţi care s-au încheiat până acum au dat câştig de cauză Consiliului Judeţean.

El a arătat că nu a tăiat bugetele instituțiilor de cultură, ci au fost reduse doar posturile excedentare, iar banii economisiţi au fost alocaţi tot pentru cultură.

Cele două proiecte susținute de Bolojan au fost respinse de PSD și UDMR și la începutul lunii august.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *