Skip to content
Politică

UDMR sare în ajutorul PSD-ului la moțiunea de cenzură

 

Președintele UDMR Kelemen Hunor a dezvăluit planurile partidului în privința moțiunii de cenzură. Hunor a precizat că Guvernul Cioloș ar merita o moțiune de cenzură, dar nu pentru a fi instalat alt Guvern, ci pentru a rămâne cu puteri limitate până la alegerile parlamentare.

„Cred că Guvernul ar merita o moţiune de cenzură, nu ca să fie instalat un nou Guvern până la alegerile parlamentare, ci pentru a rămâne cu atribuţii limitate. În această perioadă, am văzut gesturi, iniţiative, hotărâri, care nu ar avea susţinere parlamentară. Din septembrie, când sepoate depune o moţiune de cenzură, până în decembrie, dacă Guvernul ar avea atribuţii limitate, nu se întâmplă absolut nimic. Nu dă ordonanţe de urgenţă şi fel de fel de hotărâri din ce în ce mai discutabile”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit adevarul.ro.

Pe de altă parte, președintele UDMR a precizat că nu a fost invitat la discuții pe această temă.

„Nu am avut nicio discuţie cu PSD legat de acest subiect. Noi avem nemulţumirile noastre la adresa Guvernului şi aceste nemulţumiri cresc în fiecare zi. Eu nu cunosc care ar fi argumentele PSD. Nu ne-au chemat la discuţii şi nu am vorbit în această vară nici cu PSD, nici cu PNL. Eu nu mă autoinvit la o discuţie cu nimeni. În momentul în care va fi o decizie luată în sensul de a iniţia şi a depune o moţiune de cenzură, putem discuta despre subiect mai la concret. Ar trebui să ştiu textul şi ce urmează după moţiunea de cenzură. Poate nu îşi doreşte să intre la guvernare şi eu pot accepta o astfel de soluţie fiindcă a mai existat o astfel de situaţie în 2009, când un Guvern a rămas până la alegerileprezidenţiale şi avea atribuţii limitate”, a mai spus Kelemen Hunor.

 

2 comentarii la “UDMR sare în ajutorul PSD-ului la moțiunea de cenzură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *