Skip to content
Politică

UDMR se pregătește să îi dea lovitura finală lui Ponta

UDMR se pregătește să îi dea lovitură finală lui Victor Ponta.

Liderul uniunii, Kelemen Hunor a declarat, luni, că a vorbit cu premierul Victor Ponta despre situaţia de la Covasna creată de prefect, şi a transmis că acest lucru a dus la schimbarea poziţiei iniţiale a Uniunii de a vota Guvernul Ponta 4, urmând ca o decizie să fie luată în grupurile parlamentare.

„I-am prezentat  problemele din judeţul Covasna pentru că noi considerăm că relaţiile interetnice nu trebuie să sufere şi nu trebuie stricate mai mult decât a stricat prefectul din Covasna, doar din cauză că noi am ieşit de la guvernare. Deci am prezentat această situaţie premierului”, a spus Kelemen, după ce a discutat cu Ponta la Parlament.

Hunor a transmis că va merge la ședința de grup și vo discuta acolo dacă vor susține sau nu cabinetul Ponta IV.

”Nu, am spus că merg la şedinţa de grup acum şi vom discuta acolo”, a spus Hunor, întrebat dacă i-a zis lui Ponta că UDMR va susţine noua structură a Guvernului.

Întrebat ce s-a schimbat de la momentul în care a spus că UDMR iese de la guvernare, dar va vota Guvernului Ponta 4, Kelemen a afirmat că se știe ce s-a schimbat, s-a schimbat la Covasna și din cauza unui singur om.

”S-a schimbat ceea ce ştiţi şi dumneavostră, s-a schimbat la Covasna şi din cauza unui singur om. Altceva nu s-a schimbat”, a punctat Hunor.

Săptămâna trecută, Partidul Civic Maghiar  Covasna a fost amendat de Prefectură cu 5.000 de lei pentru intonarea imnului Ungariei la o manifestare publică organizată, în 4 iunie, în municipiul Sfântu Gheorghe, cu prilejul Zilei solidarităţii naţionale a maghiarilor şi comemorării Tratatului de la Trianon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *