Skip to content
Politică

UDMR și-a furat-o în instanță pe motiv de secretomanie. Miză de zeci de milioane de euro

presalocala.com
" "

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) și-a furat-o în instanță pe motiv de secretomanie. Miza problemei se ridică la nivelul a zeci de milioane de euro.

Tribunalul Cluj obliga UDMR, prin hotararea sa in prima instanta, sa comunice o serie de informatii publice. Hotararea a fost pronuntata joi si publicata pe portalul instantelor de judecata, la sfarsitul saptamanii, potrivit agentiei maghiare de presa MTI, preluate de Hotnews.ro.

" "

UDMR a fost data in judecata de Asociatia Atlatszo Erdely Egyesulet, dupa ce Uniunea a refuzat sa comunice informatii detaliate despre gestionarea banilor publici. Portalul Erdely.atlatszo.hu, editat de Asociatia Atlatszo Erdely Egyesulet, a dorit sa afle cum au fost cheltuiti cei 28 de milioane de euro primiti de la bugetul de stat al Romaniei in ultimii 6 ani, suma pe care UDMR a primit-o in calitate de reprezentant al comunitatii maghiare din Romania.

Instanta obliga UDMR sa comunice lista imobilelor aflate in prezent in proprietatea ei, precizand numele vanzatorului, data achizitionarii si pretul de cumparare al acestora; sa comunice si lista imobilelor inchiriate, precizand de asemenea numele proprietarului si chiria anuala platita pentru acestea. Conform deciziei instantei, Uniunea trebuie sa dea socoteala si cu privire la cheltuielile de intretinere si reparatii a imobilelor aflate in proprietatea UDMR sau inchiriate de aceasta. Totodata, trebuie sa comunice lista operelor de arta cumparate incepand cu anul 2009, cu numele autorilor si pretul platit. Uniunea va comunica si lista diurnelor primite de catre reprezentantii UDMR pentru deplasari in afara granitelor tarii, din anul 2009 pana in prezent. Decizia nu este definitiva, avand drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare.

Presedintele UDMR, Hunor Kelemen, a declarat in cadrul unei conferinte de presa din luna mai, ca legea privind accesul la informatiile de interes public nu se aplica UDMR, dar Uniunea publica pe site-ul sau toate datele privind cheltuielile publice facute incepand cu anul 2009.

Uniunea a furnizat insa numai informatii sumare privind bugetul sau din perioada 2010-2016.

" "

1 comentariu la “UDMR și-a furat-o în instanță pe motiv de secretomanie. Miză de zeci de milioane de euro

  1. Cred cu taie ca TOATE PARTIDELE inclusiv UDMR-ul trebuie sa dea socoteala cum cheltuiesc banii primiti de la bugetul statului!!Felicitari organizatii si JUSTITIEI!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *