Skip to content
Politică

UDMR susţine organizarea alegerilor anticipate. Korodi Attila: Suntem pregătiţi oricând

Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul deputaților UDMR, Korodi Attila, a declarat că formațiunea din care face parte susține organizarea alegerilor anticipate, pentru ca Guvernul să fie stabil din punctul de vedere al sprijinului din Parlament.

Deputatul este de părere că acum există mai multe șanse pentru organizarea de anticipate, dar susține că partidul său nu are o înțelegere în acest sens cu PNL, scrie b1.ro.

Toamna trecută, datele arătau că nu există nicio şansă ca să fie anticipate. Acum, mult mai mulţi parlamentari cred că este important pasul acesta pentru că, cu un Parlament atât de sfărâmiţat, greu pot fi duse decizii importante prin Parlament. Se poate face, dar deja prin mecanismele care au fost uzate de asumarea răspunderii pe foarte multe teme, cred că mai degrabă suferă democraţia decât să putem spune că se bifează decizii importante pentru funcţionarea statului. Aşa că suntem pentru anticipate. Desigur, nu este uşor de ajuns la anticipate. Dar dacă depinde de UDMR, UDMR va spune «da». Noi vrem anticipate, vrem ca în jurul alegerilor locale şi nu în aceeaşi zi, pentru că Curtea Constituţională nu permite, dar în jurul alegerilor locale să se bifeze şi acest pas şi atunci, din vară, România să aibă un guvern mult mai stabil din punct de vedere al susţinerii parlamentare„, a declarat Korodi Attila.

Noi am făcut o analiză în decembrie, când a venit valul de decizii din PNL cu privire la asumarea răspunderii, şi atunci am zis că din punctul nostru de vedere este mult mai raţional atunci, dacă există şansa şi PNL poate să contureze o majoritate pentru a da drumul la procedură de anticipate, să sprijinim, pentru că este raţional„, a mai spus liderul deputaților UDMR.

Suntem pregătiţi oricând să participăm la alegeri care sunt la termen sau înainte de termen. Nu a fost nicio înţelegere cu PNL, pentru că noi orice decidem, spunem şi public„, a mai declarat Korodi Attila.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *