Skip to content
Politică

UDMR susţine referendumul lui Iohannis; Hunor: Credem că instituţia OUG din Constituţie trebuie eliminată

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la finalul consultărilor cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, că formaţiunea sa susţine referendumul şi a precizat că este de acord cu eliminarea ordonanţelor de urgenţă pentru orice situaţie cu excepţia celor de criză, catastrofă sau război, anunță b1.ro..

Rezultatul referendumului este previzibil. Nimeni nu va alege să existe penali în funcţii publice. Noi suntem mai severi. Credem că instituţia OUG din Constituţie trebuie eliminată. Nu trebuie OUG în niciun domeniu. Acea întrebare trebuie să fie şi mai simplă şi trebuie să se refere la modul general la OUG. Aceste ordonanţe au creat pagube asupra statului şi societăţii. Această legiferare a Guvernului trebuie eliminată, cu excepţia cazului de crize sau război. Se poate legifera repede, în două sau trei săptămâni în Parlament dacă ai majoritate. A doua zi după referendum lucrurile nu se vor schimba. Rămâne un sentiment de frustrare în societate. Dorim acest lucru, dar nu se va întâmpla pe 27 mai. Ar fi nevoie de o nouă Constituţie„, a precizat Hunor.

Liderul UDMR a mai anunţat că a profitat de întâlnirea cu preşedintele Iohannis şi pentru a îi atrage atenţia asupra decizia Curţii de Apel Târgu Mureş privind amenda de 80.000 euro aplicată primăriei Corund din Harghita.

Am mai adus un subiect în discuţie, fără să aştept un răspuns de la dl preşedinte, nici nu se poate da un răspuns, fiindcă este o decizie a Curţii de Apel. Nu ştiu dacă cunoştea situaţia de la Corund unde primarul a primit amendă de 80.000 de euro pentru inscripţia biligvă pe frontispiciul Primăriei. Eu cred că este o decizie incorectă, o injustiţie. Că e vorba de sinonime, nu e vorba de sinonime, e o altă discuţie. De aceea am vrut să îi comunic preşedintelui aceste lucru fiindcă creează o frustare în comunitate. Să dai o amendă de 80.000 euro e chiar deplasată. Respect decizia instanţei, o va respecta şi primarul, vom căuta o soluţie, dar nu cred că este bine. O recomandare, dacă se întâmplă un referendum, să fie şi în limba minorităţilor etnice. O recomandare care nu are greutate foarte mare. Nu prea ţinem cont nici când ne place, nici când nu ne place„, a completat Kelemen.

Anterior, şeful statului a avut consultări şi cu PNL, USR şi PMP, iar vineri sunt programate discuţii cu PSD şi cu ALDE care a anunţat, însă, că nu se va prezenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *