Skip to content
Puterea Știrilor Video

UDMR va fi la guvernare și după rotativă, se anunță de la vârful PSD: „Premierul României va fi Marcel Ciolacu!”

Inquam Photos / Octav Ganea

UDMR va fi la guvernare și după rotativă, se anunță de la vârful PSD. Invitat în cadrul emisiunii ”Puterea Știrilor” purtătorul de cuvânt PSD, Radu Oprea, a susținut că ”un câștig pe care îl are actualul guvern este tocmai stabilitatea”, social-democratul infirmând zvonurile potrivit cărora UDMR ar putea să nu mai fie la guvernare după rotativa premierilor din mai.

„Nu am auzit altceva, astăzi în societate, că ar trebui, nu ar trebui. Eu cred că un câștig pe care îl are actualul guvern este tocmai stabilitatea și procentele solide din parlamentul României care susțin această coaliție de guvernare. În acest moment, în Partidul Social democrat nu s-a discutat așa ceva (n.r – că nu va mai fi la guvernare UDMR după rotativă” a spus purtătorul de cuvânt PSD, Radu Oprea.

PSD cu aceeași miniștrii și după rotativă?

„Această discuție nu cred că își are locul acum. Mai sunt 4 luni de zile. Eu, în calitate de purtător de cuvânt, am obligația dacă vreți, să transmit mai departe deciziile care au fost luate, și decizia în acest moment în Partidul Social Democrat este că premierul va fi Marcel Ciolacu, aceasta este o chestiune care a fost deja discutată, votată, agreată în interiorul Partidului Social Democrat”,  a spus purtătorul de cuvânt PSD, Radu Oprea.

Kelemen Hunor, relaxat în privința rotativei guvernamentale. „N-are treabă UDMR-ul”

”Deci pe noi nu ne priveşte rotativa asta, este o înţelegere între PSD şi PNL”, a declarat vineri preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, la Sângeorgiu de Pădure. Liderul UDMR a mai spus că este „o mișcare” ce se va realiza „în câteva zile”, fără „niciun tam-tam”.

„E o înţelegere încheiată în 2021 şi această chestiune a rotativei se referă la PSD şi PNL. Nimeni nu contestă această înţelegere, nimeni nu a spus că trebuie schimbată această înţelegere. Deci, din punctul nostru de vedere, se va întâmpla şi dacă se întâmplă, aşa cum scrie în protocol, se face în câteva zile fără niciun mare tam-tam. Eu înţeleg interesul presei pentru această chestiune, fiindcă nu s-a mai făcut România aşa ceva şi e o chestiune interesantă, dar vă spun că în coaliţie nimeni nu a contestat, nimeni nu a pus sub semnul întrebării acea înţelegere şi nici nu cred că se va întâmpla acest lucru (…) Înţelegerea nu se referă la portofoliile deţinute sau conduse de UDMR, nici nu se referă la UDMR, deci n-are treabă UDMR-ul decât să spunem că este o înţelegere care trebuie respectată”, a declarat presei Kelemen Hunor.

Liderul Uniunii a precizat că nu este împotriva acestei rotative, chiar dacă membrii noului Guvern vor trebui să treacă de votul Parlamentului şi să depună jurământul.

„Deci pe noi nu ne priveşte rotativa asta, este o înţelegere între PSD şi PNL şi dacă ei vor, trebuie să facă această mişcare, bineînţeles, toată lumea depune jurământul, că trebuie să mergi în Parlament, vot şi apoi depunerea jurământului. Dar noi nu suntem părţi în această aşa-zisă rotativă”, a subliniat Kelemen Hunor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *