Skip to content
Politică

Udrea îi lasă mască pe Blaga și pe Iohannis

Elena Udrea îi lasă mască pe liderii Alianței Creștin Liberale. Președintele PMP vrea să atragă electoratul de dreapta cu orice preț.

Fostul ministru a afirmat duminică, într-o conferință de presă la Timișoara, că electoratul PNL și PDL ar trebui să o susțină pentru a ajunge în turul doi, unde este convinsă că l-ar ‘bate’ pe Victor Ponta, ceea ce, în opinia ei, nu ar putea reuși candidatul ACL, Klaus Iohannis.

Categoric, da (ar cere sprijinul PNL n.r.). Dacă într-adevăr cei de la PNL vor să învingă PSD și vor să-l învingă pe Victor Ponta, ar trebui să sprijine candidatul care chiar îl poate învinge. Klaus Iohannis nu poate și știu și ei lucrul acesta. Cred că electoratul PNL, al PDL, ar trebui să mă susțină. Astăzi sunt candidatul care vine de pe locul trei și tinde să intre în turul doi și de aceea speranța mea este că tot electoratul de opoziție, care nu vrea PSD la Cotroceni, la guvernare în teritoriu, va veni alături de mine și mă va sprijini să-l înfrunt pe Victor Ponta în turul doi‘, a răspuns Elena Udrea unei întrebări în conferința de presă.

De asemenea, liderul PMP a adăugat că dacă va câștiga alegerile, va schimba premierul și a explicat că acest lucru este posibil întrucât viitorul președinte va fi foarte puternic, venind ‘pe o susținere populară care-i va permite să schimbe și Guvernul și Parlamentul, dacă va vrea, dacă nu, va fi un președinte de paie, care nu va dori să facă acest lucru și se va mulțumi să stea la Cotroceni și să privească peluza’.

Eu l-aș schimba pe Victor Ponta schimbând majoritatea din Parlament, iar majoritatea se schimbă prin voința liderilor politici. Nu există un lider politic care să nu vină alături de un președinte puternic, știind că urmează alegeri parlamentare, iar președintele este ales pe 5 ani (…). Pe de altă parte, un președinte puternic va cere un referendum, iar eu asta voi face, pentru dizolvarea Parlamentului. Cel care va veni președinte, va putea face ceea ce mulți oameni politici nu ar putea face în acest moment sau nu au avut curajul să facă, dar, venind pe un vot popular, cu o clasă politică șubredă, în ceea ce privește caracterele politicienilor, vă asigur că un președinte puternic schimbă tot într-o lună de zile‘, a afirmat Elena Udrea.

Ea a evidențiat că își dorește un Parlament cu doar 300 de aleși, iar actualul Legislativ este ‘un scut pentru corupți’. Ea a punctat faptul că își dorește un Parlament cu doar 300 de aleși, actualul Legislativ fiind un scut pentru corupți. „Avem nevoie de un președinte care să reseteze jocul politic și să dea un spirit nou societății. Este nevoie de un președinte energic, capabil să determine schimbarea de atitudine la nivelul societății (…) și în același timp, capabil să schimbe clasa politică„, a spus liderul PMP, informează agerpres.ro.

Elena Udrea și-a prezentat succint programul de campanie, subliniind faptul că România trebuie să se reindustrializeze, după ce ‘guvernările roșii au distrus industria românească, fiind privatizată prost sau în mod interesat și a ajuns la fier vechi’, ea menționând că propune și naționalizarea întreprinderilor. ‘Eu propun, și îmi asum acest termen, naționalizarea întreprinderilor, a fabricilor, a obiectivelor economice care au fost privatizate prost, a acelora pe care cei care le-au privatizat nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale și care au fost închise sau ruinate, așa cum se întâmplă în toată țara. Propunerea mea este să naționalizăm aceste obiective economice, să le aducem înapoi la stat și să facem cu ele ceea ce avem nevoie‘, a mai afirmat Udrea în conferința de presă.

6 comentarii la “Udrea îi lasă mască pe Blaga și pe Iohannis

  1. Mai femeie,nationalizarea au facut-o comunistii,tu habar n-ai de Constitutie,potrivit careia,proprietatea e garantata.Dusa cu pluta cum esti nu poti dizolva Parlamentul ca vrei tu.Asa au procedat guvernarile totalitare intre cele doua razboaie.Deci e nevoie de o criza guvernamentala,de propuneri nereusite pentru un nou premier etc.Desigur,actuala coalitie sa poate rupe dar aici vor apare jocuri noi,instabilitate :pai asta crezi d-ta ca vor aliatii nostri,in flancul sudic al NATO,TOCMAI ACUM ? Apoi,chestia cu reducerea numarului de parlamentari o vor si alti contracandidati,dar daca e vorba de renuntarea la bicameralism,asta e modificare de Constitutie,dupa procedura speciala acolo prevazuta,cu implicarea mai multor institutii,care isi au rostul lor.Daca n-ar fi asa,orice presedinte ar inlocui parlamentul cu plebiscite succesive,cum au facut Hitler si maresalul Antonescu ! Vino-ti in fire,cucoana !

  2. Stimata doamna Udrea, majoritatea e data de ALEGATORI!!! Alegatori care au decis PSD (si PNL e adevarat, dar ei au decis sa ne tradeze pe noi, ALEGATORII)!! Aceasta idée va spune ceva?!

  3. Candidatura madamei Udrea ne situeaza foarte clar in randul tarilor inapoiate; doar in Africa sau in Asia, potentatii politici isi pun iubitele in functii politice si le acopera cu bani si privilegii; astfel ca amorul basescului pentru Udrea, in loc sa fie doar o problema personala a celor doi si a nevestei basescului, a devenit o problema nationala. iar politicienii, analistii politici sau cetatenii obisnuiti, in loc sa trateze cu dispretul cuvenit o asemenea nerusinare a celor doi, comenteaza „declaratiile” si „actiunile” politice ale Udrei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *