Skip to content
Politică

Udrea, acuzaţii devastatoare la adresa tehnocraţilor. Posibil scandal de trafic de influenţă

Deputatul Elena Udrea a lansat, marţi seară, acuzaţii devastatoare la adresa tehnocraţilor, aducând în discuţie şi un posibil scandal de trafic de influenţă.

Fostul ministru al Dezvoltării a fost prezent în studioul B1 TV, la emisiunea „Dosar de politician”, realizată de jurnalistul Silviu Mănăstire.

La început, Elena Udrea a criticat guvernul tehnocrat la nivel general, subliniind incompetenţa acestuia.

„Nouă ni s-a vândut o poveste: povestea că ne trebuie un guvern tehnocrat (pentru că politicienii nu sunt în stare să guverneze şi sunt corupţi) şi să vină cineva curat ca lacrima, din afară”, a amintit Udrea.

Concret, Elena Udrea a dat câteva exemple de disfuncţionalităţi.

„Este un guvern absolut incompetent. Domnul Dîncu n-a făcut absolut nimic. Fonduri europene: zero absorbţie – nu se mai investeşte nimic în România. Au decis să cumpere uraniu pentru Cernavodă din Canada, pentru că fabrica din România ar fi în insolvenţă. Sunt fie dezinteresaţi, fie incompetenţi; ca miniştri într-un guvern, sunt praf”, a detaliat deputatul.

În continuare, fostul ministru a făcut o comparaţie între tehnocraţi şi Klaus Iohannis, pe de o parte, şi Traian Băsescu şi Victor Ponta, pe de altă parte.

„Traian Băsescu era ca fesul la inundaţii când se rupeau malurile. Se mai râdea de preşedinte la televizor, dar a fost acolo. De Victor Ponta am râs cu toţii că era plimbat într-o bărcuţă, dar era acolo. Domnul Iohannis a fost plecat. Premierul Cioloş a fost plecat, apoi în vacanţă. Borc a fost la meci, Dîncu a fost la meci în Franţa. Nu le pasă. Guvernul acesta… de oameni nu le pasă”, a zis Elena Udrea.

Nu în ultimul rând, Elena Udrea a vorbit despre un posibil scandal de trafic de influenţă în care ar fi fost implicat actualul vicepremier Costin Borc (ministrul Economiei) în anii ’90.

„Domnul Borc a fost consilierul premierului Radu Vasile, chiar şef de cabinet. Pe vremea aceea, surse din Guvern (foşti miniştri din cabinetul respectiv) spuneau că domnul Borc umbla cu hârtii de la Romcim, să se semneze cât mai repede privatizarea de către Lafarge. După aceea, domnul Borc a plecat director la Lafarge. Pot eu să mă gândesc că este o răsplată pentru privatizarea Romcim? Sigur, (fapta – n.r.) s-a prescris, după dreptul penal. (…) Toţi sunt supuşi unor presiuni din partea instituţiilor publice, în timp ce firmele străine sunt lăsate libere să scoată bani şi să ducă la ei în ţară”, a încheiat Udrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *