Skip to content
Politică

Udrea a ajuns la ICCJ: ”Contează mult că mă susține fostul Președinte”. Premoniție neagră pentru ziua de astăzi

Elena Udrea a ajuns la sediul ICCJ, unde se judecă solicitarea DNA de arestare a fostei șefe PMP în dosarul ”Gala Bute”.

Întrebată cum vede sprijinul moral acordat de fostul Președinte, Traian Băsescu, Elena Udrea a precizat că într-adevăr contează mult.

”Sunt deja arestată. Chiar nu aș putea să comentez. Contează mult că  mă susțin mulți oameni și că mă susține și fostul Președinte. Ați auzit declarațiile fostului Președinte. În sala de judecată e mai liber puțin (n.r.: referindu-se la inghesuială creată de jurnaliști la sediul ICCJ). Sunt lucruri pe care vreau să le spun doar judecătorilor”, a precizat Udrea înainte să intre în sala de judecată.

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat marți, în cadrul unei emisiuni televizate la B1 TV, că a fost alături de Elena Udrea în ultima perioadă, vizitând-o zilnic.

„Va spun ca sa nu fie nicun dubiu, in toata perioada asta in care ii e foarte greu (n.r. – Elenei Udrea) sunt unul care vorbesc cu ea in fiecare zi, ma duc la ea in arest, am fost la ea acasa, am nimerit cand erau avocatii, asta e. Incerc s-o conving ca n-am abandonat-o. Vorbesc la telefon si am si vizitat-o la domiciliu.”, a declarat Traian Basescu.

Reamintim că Camera Deputaţilor a avizat, luni, ultimele cereri ale procurorilor de urmărire penală şi arestare preventivă a fostului ministru acuzat de luare de mită în dosarul privind organizarea Galei Bute.

Potrivit referatului întocmit de procurorii anticorupţie, în dosarul „Gala Bute” au apărut noi elemente ce au conturat suspiciunea săvârșirii de către Elena Udrea a altor fapte, care nu erau cunoscute la momentul primei sesizări a Camerei Deputaților.

Unele dintre aceste fapte intră în conținutul infracțiunii de luare de mită pentru care a fost obținut avizul Camerei Deputaților și completează latura obiectivă a acesteia, iar celelalte fapte întrunesc elementele constitutive a două noi infracțiuni de luare de mită, prezentate în detaliu de procurori.

Procurorii arată că infracțiunea de luare de mită în legătură cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company S.A. cu UAT Cavnic și UAT Borsec a avut loc în anul 2010, când Elena Udrea „a primit în mod indirect, pentru sine și pentru altul, mai multe foloase materiale de la reprezentanții S.C. Termogaz Company S.A., pentru a aproba finanțarea la timp a contractelor de lucrări încheiate de această societate cu mai multe unități administrativ teritoriale în cadrul programului Schi în România”, explică anchetatorii.

 

1 comentariu la “Udrea a ajuns la ICCJ: ”Contează mult că mă susține fostul Președinte”. Premoniție neagră pentru ziua de astăzi

  1. „Are Traian Băsescu o vocație copleșitoare a loialității? Este el colindat de suspine și regrete? Sau este pur și simplu înspăimântat de moarte de viteza cu care se strâng parâmele în jurul său și de nepăsarea cu care se scriu denunțurile celor arestați?” (Cornel Nistorescu-Cotidianul).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *