Skip to content
Politică

Udrea, atacată dur de la Chișinău de susținătorii lui Ponta

Președintele Partidului Democrat din Republica Moldova (PDM), Marian Lupu, o critică dur pe Elena Udrea pentru că promovează ideea unirii cu Republica Moldova. „Statalitatea Republicii Moldova trebuie respectată de către candidaţii la preşedinţia României”, a scris Lupu într-un comunicat.

„Am luat act cu neplăcută surprindere de campania unionistă pe care candidatul Partidului Mişcarea Populară la preşedinţia României, Elena Udrea, o desfăşoară pe teritoriul Republicii Moldova. PDM consideră că astfel de gesturi reprezintă o jignire la adresa statului nostru şi la adresa cetăţenilor acestei ţări. Facem apel să se renunţe la această campanie”, a mai precizat liderul moldovean.

Susținător puternic al lui Victor Ponta la Chișinău, Marian Lupu se arată indignat “de campania unionistă pe care Elena Udrea o desfăşoară pe teritoriul Republicii Moldova”.

“PDM consideră că astfel de gesturi reprezintă o jignire la adresa statului nostru şi la adresa cetăţenilor acestei ţări. Facem apel să se renunţe la această campanie. Democraţii cred că mesajele unioniste din campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din România „tensionează atmosfera din societate şi pot genera reacţii radicale contrare”, se mai arată în comunicatul semnat de Marian Lupu.

În afară de Iurie Leancă, și Marian Lupu pare a fi un puternic susținător al lui Victor Ponta la Chișinău.  Acesta este obligat, în virtutea unui acord încheiat la 9 septembrie, să-l susțină pe Victor Ponta în campania pentru prezidențialele din România. Liderii celor două partide au semnat documentul la București, iar PSD s-a angajat, la rândul său, să sprijine PDM în campania pentru parlamentarele din Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *