Skip to content
Politică

Udrea, audiată la Parchetul General. Procurorii au deschis un dosar penal in rem

Elena Udrea a fost audiată joi la Parchetul General, în urma plângerii depuse împotriva procurorilor DNA din dosarul său.

Fostul ministru al Turismului a depus o plângere la Parchetul General, în contextul în care o persoană neconoscută i-a trimis fragmente de înregistrări a unor discuții  între procurori și polițiști implicați în dosarul deschis de DNA privind finanțarea campaniei electorale din 2009. Potrivit acestor înregistrări, ar reieși faptul că un martor a fost influențat să susține lucruri împotriva ei, potrivit B1.

În urma acestui episod, procurorii de la Parchetul General au dispus deschiderea unui dosar penal in rem pentru a verfica modul în care respectivele înregistrări au fost realizate.

După ce audierile vor fi finalizate, procurorii vor decide dacă vor începe urmărirea penală a unor  persoane sau cauza va fi clasată.

De-a lungul timpului, Elena Udrea a reclamat că o parte din înregistrările făcute de procurorii DNA nu au fost legale. Ea a făcut și un denunț, dar dosarul ei a fost clasat de către procurorii DNA, care au argumentat atunci că nu se întrunesc elementele unei fapte penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *