Elena Udrea: Președintele a greșit. Românii sunt pregătiți să aibă o femeie la Cotroceni

Elena Udrea a prins curaj și îl contrazice pe președintele Traian Băsescu, care a declarat, zilele trecute, că  probabilitatea alegerii unei femei în fruntea țării este foarte mică și spune că, dimpotrivă, românii vor demonstra că știu să aprecieze consecvența și convingerile sale sănătoase. „Nu m-a destabilizat ce a zis președintele. Mulți români mi-au acordat votul lor, după ce m-am întâlnit direct cu ei, în stradă, și și-au făcut propria lor părere despre cum sunt în realitate. De zece ani mă lupt pentru același lucru și afirm aceleași convingeri. O concluzie este clară: am făcut lucrurile în care am crezut. Cred că președintele a greșit”, a declarat Elena Udrea la Realitatea TV.

Udrea l-a contrazis pe Băsescu făcând referire la un sondaj de opinie, potrivit căruia, 48 la sută dintre români ar fi de acord să voteze o femeie.

Ba mai mult, Elena Udrea este absolut convinsă că electoratul de dreapta o va prefera pe ea, într-o eventuală confruntare cu Victor Ponta, în turul doi al alegerilor prezidențiale. „Oamenii nu îl simt pe Iohannis, vă zic din discuțiile avute cu zeci, sute de membrii de partid, că ei nu înteleg de ce trebuie să susțină un candidat care nu este al lor, care a declarat că nu are nicio problemă să guverneze cu Victor Ponta. Ce știm despre Iohannis? că l-a susținut pe Geoană, că a votat pentru suspendarea lui Traian Băsescu și că i-a luat locul lui Crin Antonescu. Acum, dintr-o dată, cei din PDL, trebuie să îl susțină pe cel care a fost, dintotdeauna, în contradicție cu valorile lor”, a mai spus Elena Udrea.

La același capitol al alegerilor prezidențiale, președintele PMP a subliniat importanța acurateții CV-urilor candidaților și sinceritatea lor în acest demers. “Este foarte important să știm ce a făcut fiecare candidat, cine vrea să conducă România. Este foarte corect ce a spus președintele României, ca fiecare să spună public ce a făcut, dacă sunt sau nu ofițeri acoperiți. Există riscul, ca atunci când ții în secret astfel de lucruri, să fii șantajabil. Nu avem nevoie de un președinte care să fie șantajabil, ci independent. Când oamenii intră într-un proiect, doar din interes personal, rareori proiectul are succes. Uitați-vă la proiectul USL. S-a destrămat”, a eplicat Elena Udrea.

Președintele PMP a condamnat, de asemenea, decizia Guvernului de a permite admiterea în colegii a absolvenților fără bacalaureat. “Este o hotărâre care arată disprețul premierului Victor Ponta față de educație. El a înțeles că poți avea un doctorat plagiat, să nu recunoști și să nu renunți la titlu. Este o modalitate de a distruge învățământul românesc”, a precizat Elena Udrea.

Cu privire la UDMR și proiectul controversat al autonomiei , Udrea a declarat că tot ce se întâmplă “este doar o strategie de campanie”, membrii UDMR fiind “echilibrați” în plan guvernamental. “

Sunt printre puținii miniștri care au făcut ceva pentru a dezvolta acea zonă (..) Au un potențial turistic extraordinar de dezvoltare, dar au nevoie de sprijin de la Guvern, de oportunități de dezvoltare pentru comunitate. Oamenii aceia au nevoie de a-și găsi locuri de muncă, nu au nevoie de izolare. Tot ce se întâmplă este doar o strategie de campanie electorală. Etnicii români și cei maghiari trăiesc foarte bine împreună. Trebuie foarte mare grijă în abordarea aceastei probleme”, a conchis prezidențiabilul PMP..

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL