Skip to content
Politică

Udrea continuă lupta: se duce până la ONU ca să denunțe dosarele făcute de DNA împreună cu SRI

cyd.ro

Elena Udrea continuă lupta: fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului se duce până la Organizația Națiunilor Unite (ONU) ca să denunțe dosarele făcute de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) împreună cu Serviciul Român de Informații (SRI).

Anunțul a fost făcut joi seară la România TV, unde Udrea a invocat documentul secret prezentat de către ex-președintele Traian Băsescu.

„Documentul care a apărut în spaţiul public în urma declaraţiilor lui Traian Băsescu este un doc important nu doar pentru cazul meu (..), dar este important pentru toate dosarele în care SRI a lucrat cu DNA în baza protocolului SRI-Parchetul General, care, potrivit unei decizii a CCR, a trebui rejudecate şi probele eliminate din dosar. (..) DNA, în mai multe dosare, printre care cele ale Alinei Bica şi al lui Liviu Dragnea, a răspuns instanţei minţind că nu a lucrat în baza protocolului în dosarele respective. (..) În consecinţă, nu doar Gala Bute, ci toate dosarele aflate în această situaţie, toate dosarele de după 2009 sunt dosare în care s-a lucrat în baza protocolului DNA-SRI şi toate ar trebui rejudecate în condiţii de legalitate”, a declarat Elena Udrea.

Fostul ministru susţine că DNA avea cunoştinţă despre respectivul document, însă nu l-a depus la dosarul cauzei.

„În final, documentul are o frază imporatntă, acest document este doar pentru cunoştinţa procurorului, nu e prezentat apărării, mie, instanţei şi, cu toate astea, un om, adică eu, este judecat şi condamnat la 6 ani. (..) Am formulat plângere împotriva procurorilor Marius Bulancea şi Ana Dana pentru că ştiau de document şi nu l-au prezentat, ceea ce e cercetare abuzivă. (..) Noi vedem că procurorii au putut să selecteze probele. Vedem că SRI poate să trimită sau nu probele, în funcţie de ce interese are”, a precizat Udrea.

Elena Udrea susţine că va reveni în România doar dacă se va dispune rejudecarea cauzei Gala Bute, fosta șefă de la Turism precizând că în caz contrar va rămâne în Costa Rica.

„De ce m-aş duce 6 ani la închisoare doar pentru că vor Coldea şi Kovesi? Statutul meu aici este al unui om prigonit în ţara lui. Mă voi adresa în continuare Organizaţiei Naţiunilor Unite, o să prezint cazul meu şi acolo. Voi continua (n.r. dacă va fi condamnată) să mă lupt de aici pentru a dovedi că în România se petrece un abuz nemăsurat şi să găsesc o soluţie ca acea soluţie să fie desfiinţată la un moment dat”, a mai spus fostul ministru.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *