Skip to content
Politică

Udrea continuă să lupte. Ce a spus după ultima cerere de arestare din partea DNA

Udrea continuă să lupte. Ce a spus după ultima cerere de arestare din partea DNA

Procurorii DNA au solicitat încă o dată reţinerea şi arestarea Elenei Udrea. Fostul ministru este acuzat, într-un nou dosar, de luare de mită, trafic de influenţă, instigare la abuz în serviciu, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia ori încheierea de tranzacţii financiare, spălare de bani şi fals în declaraţii de avere. Dacă solicitarea DNA va fi votată de Camera Deputaţilor, Elena Udrea ar ajunge pentru a treia oară în arest preventiv.

În acest dosar, Udrea ar fi cerut peste 5 milioane de dolari mită de la un afacerist: „În vara anului 2010, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului și membru la Guvernului şi de persoană cu funcție de conducere în cadrul unui partid politic, având influență asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA,” potrivit comunicatului DNA.

DNA a sesizat Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale și ridicare a imunității în numele Elenei Udrea.

În legătură telefonică directă la postul Romania TV, Elena Udrea a oferit o primă reacție după această veste a inflamat mass media românească. Deputata a menționat, vizibil șocată, că ar fi vorba de implicarea fostei sale prietene, Ana Maria Topoliceanu. Totodată, Udrea a afirmat că este, din nou vorba, de o actiune organizată a DNA împotriva sa:

„Si aceasta poveste spusa public este povestea doamnei Topoliceanu. Acum imi dau seama sunt (…) facute de fapt pe seama a ceea ce a spus Ana Maria Topoliceanu. (…) Este foarte posibil. Eu inca o data va intreb ce sa intamplat. (…) Faptul ca de asta vara in continuu se incearca gasirea unor acuzatii in baza carora sa pot sa fiu arestat din nou, este o actiune organizata a DNA-ului impotriva mea, mai exact a doamnei Kovesi si a dlui Coldea. Despre banii care pretinde denuntatoarea ca au fost dati (…) le voi spune care este povestea de acolo. Asa si cu povestea despre vila cea mare. Stiu ca ea (Ana Maria Topoliceanu, fosta șefă de la CNI) este implicata in ambele povesti.”

„Nu a intrebat nimeni in mod oficial despre lucrul acesta. Dupa ce voi spune procurorilor, sigur daca ii intereseaza ca nu m-a intrebat nimeni, au formulat direct arestarea, va voi spune si dvs public. (…) Nu pentru trafic de influenta.

Daca as fi dat o declaratie in fata procurorilor, acum mi-ar fi fost mai usor. (…) Este tarziu sa va spun acum de ce nu am spus eu despre banii acestia.”

Udrea a refuzat sa comenteze unde s-au dus  banii primite de la omul de afaceri declarând ca fosta sa prietenă, Ana Maria Topoliceanu, a luat acesti banii pe care i-a folosit:

„Nu as vrea (…) o sa spun cine stie ce lucruri in public. Nu as vrea sa le dau ocazia adversarilor sa-si aranjeze asa cum au facut in gala Bute acuzarea asa incat sa combata argumentele mele.(…) Este un caz despre care am ce sa spun procurorilor.”, a mai spus Udrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *