Udrea dă încă o lovitură PDL. Încă un fost primar important trece de partea PMP

După ce primarul Clujului, Emil Boc, a răspuns în mai multe ocazii că îi va face campanie Elenei Udrea la prezidențialele din această toamnă, chiar dacă este încă membru al PDL, prezidențiabilul PMP a mai atras de partea sa încă un fost edil local.

Este vorba de Gabriel Boriga, fostul primar al municipiului Târgoviște. Acesta a participat alături de echipa de campanie a Elenei Udrea la acțiunile electorale din weekendul trecut. Statutul politic al fostului primar al orașului Târgoviște este cel de membru suspendat din PDL, după ce acesta a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

boriga

Gabriel Boriga şi-a pierdut mandatul de primar în urma condamnării la trei ani cu suspendare într-un caz de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. După ce instanţa s-a pronunţat, prefectul judeţului Dâmboviţa, Victor Sanda, a emis ordin de încetare a mandatului de primar al lui Boriga. 

Boriga este acuzat că a avizat achiziţia la preţuri supraevaluate a unor echipamente pentru locuri de joacă din oraş. Judecătorii au stabilit că bugetul primăriei a fost prejudiciat cu aproximativ 100.000 de euro, prin achiziţia echipamentelor. Cel care le-a vândut primăriei este însă tocmai finul primarului Boriga, pe nume Gheorghe Simoiu, patronul firmei Utilex Construct SRL Pucioasa. Acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la abuz. În dosar a mai fost condamnat şi Mihai Olaru, care deţine funcţia de director în cadrul Primăriei, potrivit dezvăluirilor făcute de jurnalistul Silviu Mănăstire.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: