Skip to content
Politică

Udrea, declarații din Costa Rica: Toată lumea își dorea să fie în anturajul SRI

Vocea.biz

Elena Udrea, aflată în Costa Rica, a făcut duminică o serie nouă de dezvăluiri privind cercul de putere din interiorul Serviciului Român de Informații.

Mai precis, fostul ministru al Turismului a afirmată că oameni importanți, de afaceri, ”se îmbulzeau” la SRI, în vremea lui Florian Coldea, ducând genți de bani, pentru a scăpa de dosare și a primi protecție în plan economic. Mai mult, Udrea susține că în trecut a scris un jurnal, apoi a făcut două denunțuri: împotriva actualei șefe a DNA și a lui Kovesi. Prețul plătit a fost șase cereri de arestare și trei dosare, conform B1.ro.

”Eu am făcut un denunț oficial. Din toată lupta asta anticorupție, mai există două persoane corupte, eu și Bica. În rest, lupta anticorupție s-a fâsâit. La vremea la care am scris acest jurnal, imediat după am facut două denunțuri, unul împotriva domnului Coldea și unul împotriva doamnei Kovesi, în care eu spuneam despre cadouri primite, genți cu bani duse în sediul din Băneasa. Denuțurile au fost închise pe repede înainte, s-au soluționat cu neînceperea urmăririi penale, dar consecința pentru mine au fost șase cereri de arestare, trei dosare pe care le am în instanță și un război pe care îl duc de atunci cu doamna Kovesi și cu domnul Coldea”, a punctat Udrea.

Elena Udrea a mai susținut că accesul în anturajul SRI era râvnit de mulți – ”era o îmbulzeală și o competiție, cine ajunge să fie băgat în seamă”.

”Eu cred că toată lumea își dorea să fie în anturajul celor de la SRI. Era o îmbulzeală și o competiție, cine ajunge să fie băgat în seamă. Sebastian Ghiță a fost un fel de băiat de mingi al lui Coldea și al lui Maior. Le făcea diverse servicii acestora, inclusiv financiare. Ca Sebastian Ghiță erau mulți și mai mulți și-ar fi dorit să fie ca Sebastian Ghiță. Pe de o parte, era ideea că dacă ești apropiat de cei de la SRI, ești protejat de dosare, dar ști protejat și de concurență, în plan economic, și ești susținut să primești contracte, să primești licitații, dar nici nu cred că cei de la SRI aveau nevoie să recruteze oameni de afaceri pentru că, pur și simplu, oamenii de afaceri se îmbulezeau să fie chemați de șefii de la SRI pe la diverse chermeze ca să aibă de unde alege. 

Probabil că erau și bani care rămâneau la dispoziția domnului Coldea, dar în mod cert vă vorbesc despre cadouri pe care le cunosc”, a declarat ex-ministrul Turismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *