Skip to content
Politică

Udrea, declarații halucinante despre modul în care ar funcționa cu adevărat DNA și SRI și cum s-ar implica ”binomul” în politică. Cui solicită intervenția

După mesajul dat în jurul prânzului, prin care își cerea scuze pentru că a crezut în independența justiției din România și că a nu le-a acordat diferiților inculpați prezumția de nevinovăție până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată, Elena Udrea a mai transmis un mesaj pe pagina sa de socializare.

În cel mai recent mesaj transmis pe pagina sa de Facebook, Udrea transmite că România are nevoie, mai mult ca niciodată, de MCV și solicită ca ”justiţia patronată de Coldea şi Koveşi” să fie verificată.

Fostul ministru subliniază că faptul că justiția se află sub controlul SRI și că acest lucru este unul extrem de toxic și de periculos pentru statul de drept și de aceea precizează că Parlamentul European și Comisia Europeană trebuie să verifice modul în care se înfăptuiește justiția în România.

Trebuie ca responsabilii de la Bruxelles să audă tot adevărul despre ce se întâmplă în România, nu doar ceea ce le spun Koveşi şi „acoperiţii” din presă, politică şi societatea civilă. Şi anume că sistemul de justiţie este uzurpat de oamenii impuşi de Coldea.”, afirmă fosta șefă a PMP.

De asemenea, Elena Udrea afirmă că SRI și DNA se implică în campaniile electorale, în jocul politic, influențând astfel majoritățile de guvernare.

Citește și: Elena Udrea șochează în ultimul mesaj postat pe Facebook. Nou atac frontal la adresa SRI și DNA: ”Îmi cer scuze”

”România are nevoie mai mult ca niciodată de MCV! Să se verifice abuzurile din Justiţia patronată de Coldea şi Koveşi!
MCV-ul era important în 2007, când am intrat în Uniunea Europeană, pentru că Justiţia era sub controlul politicienilor, abia atunci se elibera. MCV-ul este important acum pentru că Justiţia este sub control SRI-ului – o situaţie la fel de toxică şi de periculoasă.
Statul de drept riscă să fie deturnat de serviciile secrete. De aceea, avem nevoie ca Justiţia şi statul de drept să fie monitorizate de instituţii internaţionale, mai ales de Comisia Europeană şi Parlamentul European.
Ar fi bine ca instituţiile europene să verifice mai îndeaproape cum se înfăptuieşte Justiţia în România – dacă pericolul politicienilor a trecut, cel adus de controlul exercitat de servicii este uriaş.
Trebuie ca responsabilii de la Bruxelles să audă tot adevărul despre ce se întâmplă în România, nu doar ceea ce le spun Koveşi şi „acoperiţii” din presă, politică şi societatea civilă. Şi anume că sistemul de justiţie este uzurpat de oamenii impuşi de Coldea. Aceştia acţionează la comandă astfel:
• se prioritizează dosare în funcţie de interesele acestuia;
• sunt vizaţi de arestări şi dosare cei care îl încurcă sau adversarii săi şi ai lui Koveşi;
• se amestecă în jocul politic influenţând majorităţile de guvernare;
• s-au amestecat în campania electorală etc.
Arestările preventive nu sunt doar pentru imaginea lui Koveşi. Ele au rolul de a facilita exercitarea Puterii prin teroare. Dacă oamenii ar fi arestaţi abia după ce sunt judecaţi, adică după ani de zile, puterea lor ar fi mult mai mică astăzi. Or, ei au nevoie de control acum asupra politicului, oamenilor de afaceri, presei, societăţii civile etc. Cine ar vrea astăzi să spună adevărul?
De aceea, responsabilii de la Bruxelles ar trebui să se investigheze „spectacolul cătuşelor” din România, cu atât mai mult cu cât nicio altă ţară din UE nu a mai trecut printr-un asemenea proces.”, a transmis echipa de comunicare a Elenei Udrea în cel mai recent mesaj postat pe pagina sa de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *