Udrea dezvăluie culisele nominalizării candidatului PMP la prezidențiale.

Elena Udrea a prezentat, într-o emisiune televizată, modul în care s-a hotărât susținerea lui Cristian Diaconescu pentru candidatura la prezidențiale din partea PMP, într-o primă fază, dar și detaliile care au făcut ca acesta să piardă sprijinul partidului.

Președintele PMP, Elena Udrea, a afirmat că „Nu i-am reproșat niciodată lui Cristian Diaconescu orientarea de stanga, eu nu afirm că oamenii buni sunt doar de dreapta. Sunt oameni buni pe toate părțile. Cât privește candidatura lui la prezidențiale din partea PMP, propunerea a venit fără să creeze mari surprize în partid, pentru că fusese consilierul lui Traian Băsescu, în ultimii ani susținuse cauzele președintelui și a fost considerat un om care poate fi în proiectul președintelui Traian Băsescu. Când eu l-am propus pentru candidatură, susținătorii PMP și ai lui Traian Băsescu nu au avut nimic împotrivă.”

Elena Udrea a admis și faptul că s-a consultat cu Traian Băsescu în această mișcare: „Am discutat cu domnul Președinte înainte de propunerea lui Cristian Diaconescu pentru că am vrut să știu dacă este privită în mod pozitiv.”

Candidata PMP la prezidențiale a dezvăluit și amănuntele din spatele manevrei prin care aceasta i-a suflat poziția lui Cristian Diaconescu.

Am știut de la început că sunt un candidat mai bun, dar în contextul alegerilor de la europarlamentare, în care unii oameni au găsit de cuviință să acuze PMP și în special pe mine, am vrut să dau partidului o altă variantă de președinte care să nu genereze această presiune asupra PMP. Știam că sunt un candidat mai bunm, dar am ales această variantă pentru că e un om care se potrivește partidului, care lucrase cu președintele, putea fi asociat cu proiectele președintelui, avea o imagine pozitivă și am gândit că lucrând cu dânsul avem posibilitatea să-i creștem notorietatea în așa fel încât să obținem la prezidențiale un scor mai bun decât la europarlamentare. Au apărut discuții legate de lipsa de mobilizare pentru strângerea semnăturilor. Cei de la PMP nu au simțit candidatul, cei din organizații munceau mai la jumătate. Și de la momentul acela cunoașteți ce s-a întâmplat.”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: