Skip to content
Politică

Udrea face anunțul OFICIAL. Pe cine susține în turul II

Președintele PMP Elena Udrea a făcut anunțul oficial privind susținerea din turul II.

Elena Udrea a declarat că cei doi candidați care se luptă pentru fotoliul de la Cotroceni nu au respect față de statul de drept.

„Am discutat câteva considerații legate de momentul luptei electorale pentru ocuparea fotoliului de la Cotroceni. Așa cum era previzibil, în turul II al alegerilor au ajuns cei doi candidați care reprezintă cele două blocuri mari politice. Au ajuns în turul II Victor Ponta, un candidat care reprezintă baronii locali, un politician care n-are respect pentru statul de drept, care ori de câte ori a avut ocazia să calce în picioare statul de drept a făcut-o, a demonstrat că nu poate guverna România, nu se ține de promisiuni, un politician pentru care până și funcția pe care o ocupă acum nu îi face față.

De asemenea, a intrat în turul II candidatul ACL, despre care am spus din primul tur că a riscat soarta dreptei în aceste alegeri acceptând să participe la o competiție deși nu are statutul clarificat, nu știm dacă a fost sau nu compatibil, a fugit de confruntarea cu mine și care are o atitudine duplicitară față de statul de drept. Aceștia sunt cei doi candidați care se lupta pentru fotoliul de la Cotroceni.

(..) Electoratul meu va face diferența, pentru că ceilalți lideri de partide și-au exprimat deja susținerea pentru unul dintre candidați.  Acești votanți, oameni care au votat cu mine indiferent ce au auzit și ce au văzut în campanie, sunt cei care vor conta în turul II. Dacă oamenii ăștia au fost atât de raționali încât să înțeleagă care e miza atacurilor la care am fost supusă, e clar că vor ști ce au de făcut în turul II al alegerilor. Am fost singurul candidat care a luptat cu PSD și Ponta.  Măcar cinci procente din ce a obținut Iohannis se datorează luptei pe care Udrea, PMP dar mai ales Traian Băsescu au dus-o cu PSD și Ponta în turul II. Măcar acum în turul II să vedem o luptă reală cu Ponta și PSD.

Am intrat în competiție spunând că nu voi negocia nimic. Nu am pretenția că sunt stăpâna voturilor obținute în turul I. E arogant să spui că nu discuți cu nimeni, sau că electoratul celorlalți candidați e obligat să te voteze pe tine, electoratul va face cum va judeca după valorile și principiile pe care le respectă. PMP s-a născut ca un partid anti-USL. PMP e cel mai activ partid de opoziție la PSD,  a fost partidul care a avut cea mai dură și mai consistentă luptă cu PSD și Ponta, de aceea electoratul PMP e cel mai anti-PSD și anti-Ponta electorat.

Ca o ironie, e mai anti-Ponta chiar decât electoratul ACL și al candidatului ACL. Acest electorat, sunt convinsă că va vota așa cum îi cer valorile și principiile statului de drept, democrației statului de drept. 

Electoratul va vota după aceste valori și principii. Având respect față de oamenii care au votat cu Elena Udrea, îi rog pe aceștia să vină la vot. Este o responsabilitate pe care o avem cu toții de a veni la vot și a decide soarta României. Îi rog să vină să voteze în 16 noiembrie. Le cunosc orientarea, cunosc motivele pentru care acești oameni vin să voteze, de aceea le spun că votul de duminică trebuie să fie un vot anti-Ponta.

Eu am un singur vot. Va conta cu cine va vota jumătate de milion de alegători care în turul I au votat cu Elena Udrea”, a spus președintele PMP.

1 comentariu la “Udrea face anunțul OFICIAL. Pe cine susține în turul II

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *