Skip to content
Politică

Udrea face dezvăluirea care l-ar putea distruge pe Iohannis. Care e implicarea lui Coldea

După Laura Codruța Koveși și Florian Coldea, Elena Udrea mai încearcă să facă o ”victimă” prin dezvăluirile sale.

Fosta șefă a PMP a a declarat, într-un interviu în exclusivitate pentru Lumeajustitiei.ro, că Florian Coldea, directorul interimar al Serviciului Român de Informații, ar avea legătură cu soluția finală de dată de ICCJ în cazul dosarului de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis.

Citește și: Udrea, noi dezvăluiri de proporții despre Kovesi și Coldea. Ce jurnalist B1 ar fi plătit la ordinele lui Florian Coldea

Iată ce spune Udrea, în interviul pentru luju.ro, despre celebrul verdict al ICCJ privind incomptabilitate constatată de ANI în cazul lui Klaus Iohannis

”Aveti informatii despre adevaratele motive care au stat in spatele demisiei lui George Maior din fruntea SRI?

Nu, dar in mod sigur nu a plecat de bunavoie. Este dreptul presedintelui sa schimbe seful SRI, sa lucreze cu cine vrea. Parerea mea ca urmatorul sef al SRI, daca nu va fi domnul Coldea, urmatorul sef al SRI cu siguranta va fi un om agreat de domnul Coldea.

De ce spuneti asta? Ca nu el decide…

Pana si solutia in cazul domnului Iohannis are legatura cu domnul Coldea (n.red. – decizia ICCJ in dosarul de incompatibilitate). Deci, nimeni, in tara aceasta nimeni, nici actualul sef al statului, nu este un om lipsit de secrete, sau nu este un om fara vulnerabilitati. De aceea, in acest moment, spun ca nu se poate un nou sef la SRI fara acceptul domnului Coldea.

Si cum apreciati ca o sa fie relatia dintre Klaus Iohannis si sefii din justitie sau sefii de la serviciile secrete?

Poate fi una corecta legata de sefii din justitie. Legata de domnul Coldea cu siguranta va fi, cel putin o perioada, o relatie in care domnul Iohannis va face ce ii spune domnul Coldea.

Daca o sa ramana in functie…

Daca va ramane in functie, desigur. Eu cred si sper ca aceste lucruri pe care le spun, si care prezinta o realitate a societatii noastre de astazi, sa nu ramana fara consecinte. Sper ca oamenii care n-au curaj sa imi dea dreptate pe fata, totusi, sa ia atitudine, sa gandeasca ca nu se poate sa traim intr-o tara in care un om gestioneaza secretele tuturor si conduce tara prin detinerea acestor secrete. Ca urmare, ma astept ca dincolo de lipsa de curaj a unora, a multora, totusi sa existe o reactie la ceea ce se intampla, si domnul Coldea macar sa fie cercetat si sa i se ceara plecarea din fruntea SRI.”

foto: agerpres.ro.

8 comentarii la “Udrea face dezvăluirea care l-ar putea distruge pe Iohannis. Care e implicarea lui Coldea

 1. Ceea ce spune Udrea este EVIDENT!!! Sentinta de la ICCJ contrazice pe deplin o hotarare a Curtii Constitutionale, care spune ca legea prin care este incompatibil ca un primar sa fie membru intr-un consiliu de administratie. S-a dat o decizie care a uimit pe toata lumea/ Eu cred ca SRI si nu numai s-au implicat si in alegeri. categoric Coldea nu-l voia presedinte pe Ponta. Iohannis cu probleme penale in familie este omul perfect sa fie manipulat si santajat.

 2. Daca va tot pe trompeta si se va dovedii Elena Udrea va iesi nesifonata. Ba chiar merita respect.Pentru ca nu se poate ca noi cetateni sa alegem ceva iar serviciile sa aleaga alta varianta. Vezi referendumul din 2012

 3. Libertatea de exprimare si drepturile omului
  Declaratia Universala a Drepturilor Omului prevede, in articolul 19, faptul ca „orice persoana are dreptul la libertatea opiniei si a expresiei; acest drept include libertatea de a sustine propriile opinii, fara interferente, libertatea de a cauta, primi si raspandi informatii si idei prin orice mijloace si fara frontiere”.
  Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, amendata prin Protocoalele nr. 3, 5 si 8 si completata prin Protocolul nr.2, incheiata la Roma la 4 noiembrie 1950 (publicata in Monitorul Oficial nr. 135 din 31 mai 1994), in articolul 10, prevede:
  1. Orice persoana are dreptul la libertatea de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie si libertatea de a primi sau de a comunica informatii ori idei fara amestecul autoritatilor publice si fara a tine seama de frontiere. Prezentul articol nu impiedica statele sa supuna societatile de radiodifuziune, de cinematografie sau de televiziune unui regim de autorizare.
  2. Exercitarea acestor libertati ce comporta indatoriri si responsabilitati poate fi supusa unor formalitati, conditii, restringeri sau sanctiuni prevazute de lege, care constituie masuri necesare, intr-o societate democratica, pentru securitatea nationala, integritatea teritoriala sau siguranta publica, apararea ordinii si pevenirea infractiunilor, protectia sanatatii sau a moralei, protectia reputatiei sau a drepturilor altora pentru a impiedica divulgarea de informatii confidentiale sau pentru a garanta autoritatea si impartialitatea puterii judecatoresti.
  Constitutia Romaniei, in articolul 30 proclama: „Libertatea de exprimare”
  (1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.
  (2) Cenzura de orice fel este interzisa.
  (3) Libertatea presei implica si libertatea de a infiinta publicatii.
  (4) Nici o publicatie nu poate fi suprimata.
  (5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare in masa obligatia de a face publica sursa finantarii.
  (6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.
  (7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.
  (8) Raspunderea civila pentru informatia sau pentru creatia adusa la cunostinta publica revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestarii artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, in conditiile legii. Delictele de presa se stabilesc prin lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *