Skip to content
Politică

Udrea a găsit o nouă temă de atac împotriva lui Iohannis și a PDL. Democrat- liberalii, acuzați de reevaluare

Prezidențiabilul PMP, Elena Udrea, lansează un nou atac la adresa lui Klaus Iohannis, precizând că acesta nu dă doi bani pe Constituția României și oe dorințele românilor. Udrea explică că la referendumul din 2009 românii s-au pronunțat pentru un Parlament unicameral, cu maximul 300 de parlamentari.

Într-un discurs la mitingul ACL de la Cluj, Iohannis a strigat, pe un ton apăsat, că „avem nevoie de un Parlament bicameral”. Asta în timp ce toți susținătorii din spatele său, lideri PDL, au sprijinit, acum 5 ani, referendumul pentru un Parlament unicameral.

”Oare să ne mai mire că, iarăşi, Klaus Iohannis nu dă doi bani pe Constituţie, pe democraţie şi pe ce vor românii?
Deşi voinţa exprimată de popor la referendumul din 2009 a fost Parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari, el declară că vrea Parlament bicameral!

Voinţa poporului ducă-se în faţa intereselor parlamentarilor PNL”, punctează Udrea pe o pagină de socializare cu privire la Iohannis și cei din ACL.

De asemenea, Udrea îi aduce în discuție și pe cei din PDL, partid care a susținut, alături de Traian Băsescu, un Parlament Unicameral, cu 300 de parlamentari. Astăzi, democrat- liberalii au decis să reevalueze și să militeze, alături de Iohannis, pentru un legislativ bicameral.

”Grav este şi faptul că în spatele lui stăteau şi aplaudau Vasile Blaga şi alţii din fostul PDL care au susţinut referendumul pentru Parlamentul unicameral în 2009. Chiar în timp ce Iohannis, Ponta şi Voiculescu erau împotrivă!”, mai adaugă șefa PMP.

În noiembrie 2009, 77,78% din alegători s-au pronunţat în favoarea Parlamentului unicameral, iar 88,84% au votat pentru reducerea numărului de parlamentari. Prezenţa la urne a fost de 50,95%.

1 comentariu la “Udrea a găsit o nouă temă de atac împotriva lui Iohannis și a PDL. Democrat- liberalii, acuzați de reevaluare

  1. Daca se aplica referendumul ala, adica daca erau doar 300 de parlamentari, doamna Udrea facea astazi centura ! Adica o marca pe bani, la fel ca atunci cand desena parcari prin Bucuresti, sa nu se inteleaga altceva. Sau… sa se inteleaga ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *