Skip to content
Politică

Udrea, hotărâtă să revină în Parlament. Cu ce propuneri legislative vine fosta șefă PMP: „Evident că mă întorc”

Fosta șefă a Partidului Mișcarea Populară, Elena Udrea, este hotărâtă să revină în Parlament.

Udrea a declarat la ieşirea din secţia de Poliţie că plănuieşte să se întoarcă în Parlament, unde va propune mai multe iniţiative legislative printre care şi cea a reglementării situaţiei arestului preventiv şi a condiţiilor celor aflaţi în arest.

„Evident că mă întorc în Parlament (…) Am promis reglementarea situaţiei arestului preventiv şi a condiţiilor celor aflaţi în arest. Mai există o iniţiativă promisă în campanie legată de situaţia copiilor care rămân în România, în timp ce părinţii lor pleacă în străinătate”, a declarat fosta şefă PMP, potrivit romaniatv.net.

Elena Udrea a precizat că drepturile celor aflaţi în arest preventiv nu trebuie „călcate în picioare”.

„Arestul preventiv se referă la persoane care nu sunt condamnate, este posibil ca mulţi să fie nevinovaţi. Chiar şi cei condamnaţi nu sunt condamnaţi nici la moarte, nici la umilinţă, li se iau nişte drepturi, dar nu înseamnă că trebuie să fie călcaţi în picioare.

România trebuie să se apropie de ceea ce se întâmplă în Europa şi nu de ce se întâmplă în Africa. Asta e una dintre situaţiile care trebuie reglementate”, a mai adăugat Elena Udrea.

Fosta şefă PMP este judecată în continuare sub control judiciar în dosarul „Gala Bute”. Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *